X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta hcg w 3-4 tyg
Odpowiedz

Beta hcg w 3-4 tyg

Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile wynosiła wasza beta między 3-4 tyg ciąży? Moja wyszła 89,4 i moja gin mówiła że to jeszcze malutko i mam w pon powtórzyć.. Nie ukrywam że troche zbiło mnie to z tropu. Kurcze mam nadzieję że wszystko będzie ok i ładnie przyrosnie. Tak sie zastanawiam ile powinna wzrosnąć tydzień po tym jak ją zrobiłam?...

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzień po terminie miesiączki miałam 13,54. Zrób za kilka dni i wrzuć w kalkulatory w necie czy dobrze przerasta. Ale przecież kiedyś beta jest niska. To normalne.

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta pierwsza 7dpt 62 9dpt 201 11dpt 430

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam pierwszą betę dokładnie w 4 tygodniu i 3 dniu, wynosiła 1118. Jeśli robiłaś tydzień temu to myślę, że jutro powinna być dobra. Mnie się wydaje, że tą betę co robiłaś tydzień temu czyli w 3 tygodniu to nie była taka niska. Zobaczyłam na swoje wyniki i normy na 3 tydzień mam 5,8 - 71,2. Ale w Twoim laboratorium może są inne normy :)

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam bete we wtorek, byly to dwa dni przed spodziewana @. Wyszło 90 prawie, myślałam że to już sporo, a jednak kazała powtórzyć. Spokojnie nie panikuję póki co.,chce tylko zobaczyć i porównać jak to było u was :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie. Przecież jazda z nas ma inaczej jajeczkowanie. Poza tym zygota zanim się zagniezdzi to pływa i myśli gdzie by tu się przyczepić, i to też trwa różnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak przyrastala wam beta? Bo mi między pierwszym a drugim pomiarem o 300% a między 2 a 3 już o 100% i boję się że zwolnila:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie 150% co 24 h

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co 24h??

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Dziewczyny a jak przyrastala wam beta? Bo mi między pierwszym a drugim pomiarem o 300% a między 2 a 3 już o 100% i boję się że zwolnila:(

Dopóki przyrasta to jest OK! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelinka13 wrote:
    Co 24h??
    Sprawdziłam jeszcze raz. Średni dwudniowy przyrost to 284 %

• Meluśka Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie obecnie 3t5d wczoraj robiłam i było 29,27 myślicie, żeby jutro powtórzyć?

23.07.2017 - Sandra <3
    Ginekolog: 07.01 na 15:10
    4c3tskjoo3ra5ade.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meluśka wrote:
    U mnie obecnie 3t5d wczoraj robiłam i było 29,27 myślicie, żeby jutro powtórzyć?

Możesz powtórzyć, tylko po co?
    Poczekaj spokojnie do USG przynajmniej te 2 tygodnie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 19 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można porównywać swojej bety do bety innej kobiety i już stresować się tym wynikiem.
    Każdy organizm jest inny i w innych dniach mogło dojść do zagnieżdżenia.

Bardzo ważne jest, w którym dniu po owulacji jesteście, przy podawaniu pierwszej bety należy zawsze podać dpo i mierzyć kolejne przyrosty co drugi dzień. Wtedy to ma sens.

Inaczej jest w przypadku transferu - podaje się dpt oraz ile dniowy był zarodek, bo to bardzo kluczowe w porównywaniu bety ;-)

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem tu nowa,jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży i trochę się niepokoję,ponieważ mój progesteron wynosi 84ng/ml przy becie 96.83...betę będę powtarzała w poniedziałek czy jest przyrost...bralam bromergon i lekarz kazal mi odstawić i jeszcze dodatkowo zalecil mi duphaston 3x1...martwię się że tak wysoki progesteron może świadczyć o czymś złym...czy wiecie coś może na ten temat?

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataW. wrote:
    Dziewczyny jestem tu nowa,jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciąży i trochę się niepokoję,ponieważ mój progesteron wynosi 84ng/ml przy becie 96.83...betę będę powtarzała w poniedziałek czy jest przyrost...bralam bromergon i lekarz kazal mi odstawić i jeszcze dodatkowo zalecil mi duphaston 3x1...martwię się że tak wysoki progesteron może świadczyć o czymś złym...czy wiecie coś może na ten temat?

Kazał Ci brać duphaston przy wysokim progesteronie? Przecież to się bierze przy niskim progesteronie? Nic nie rozumiem.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Kazał Ci brać duphaston przy wysokim progesteronie? Przecież to się bierze przy niskim progesteronie? Nic nie rozumiem.
    Tak kazał brać,bo zaczęłam odstawić bromergon i może dlatego-może to ma jakiś związek...jestem po ciąży biochemicznej w czerwcu:/ teraz pod koniec września zaczynałam drugą stymulacje...

BeataW.
    Poważnie zaczęliśmy myśleć o byciu rodzicami w październiku 2017 r. Biorę bromergon,na hiperprolaktynemie czynnościową,pierwszy cykl stymulowany w maju-ciąża biochemiczna...
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataW. wrote:
    Tak kazał brać,bo zaczęłam odstawić bromergon i może dlatego-może to ma jakiś związek...jestem po ciąży biochemicznej w czerwcu:/ teraz pod koniec września zaczynałam drugą stymulacje...

Zawsze możesz z skonsultować wątpliwości jeszcze z innym lekarzem, ja nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją i też mnie zaskakuje to zalecenie. Podrążę wiedzę w tym temacie, jak coś znajdę to napiszę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • BeataW. Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Zawsze możesz z skonsultować wątpliwości jeszcze z innym lekarzem, ja nie spotkałam się jeszcze z taką sytuacją i też mnie zaskakuje to zalecenie. Podrążę wiedzę w tym temacie, jak coś znajdę to napiszę.
    Znalazłam na stronie kliniki Novum:) profesor wypowiadał się dlaczego jest tak wysokie stężenie progesteronu i napisał,żeby się tym w ogole nie martwić ponieważ jest to wynikiem stymulacji i kilku ciałek żółtych-u mnie były dwa pęcherzyki i prawdopodobnie pękły dwa od razu więc również dwa ciałka żółte:) I pisał,że po podaniu np. Pregnylu tak właśnie się dzieję,że w niektórych przypadkach progesteron wzrasta...także uspokoił mnie :) pewnie dlatego też lekarz zapisał mi Duphaston w razie czego,gdyby ten poziom progesteronu spadał...i,że tych wyników nie ma co porównywać z naturalnymi ciążami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 07:08

Leira lubi tę wiadomość

BeataW.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeataW. wrote:
    Znalazłam na stronie kliniki Novum:) profesor wypowiadał się dlaczego jest tak wysokie stężenie progesteronu i napisał,żeby się tym w ogole nie martwić ponieważ jest to wynikiem stymulacji i kilku ciałek żółtych-u mnie były dwa pęcherzyki i prawdopodobnie pękły dwa od razu więc również dwa ciałka żółte:) I pisał,że po podaniu np. Pregnylu tak właśnie się dzieję,że w niektórych przypadkach progesteron wzrasta...także uspokoił mnie :) pewnie dlatego też lekarz zapisał mi Duphaston w razie czego,gdyby ten poziom progesteronu spadał...i,że tych wyników nie ma co porównywać z naturalnymi ciążami:)

SUPER!
    I już się wiedza poszerzyła :)

Szkoda tylko, że Twój lekarz prowadzący Ci tego nie wytłumaczył. Strasznie mnie to wkurza, że lekarze nic nie tłumaczą, wypisują receptę i po sprawie. Nie wiem czy oni mają nas za idiotów, że szkoda im gadać z nami bo i tak "nic nie zrozumiemy"? :/ A wystarczy normalnie powiedzieć, wytłumaczyć i kobieta jest spokojna.

BeataW. lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ