X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta u mnie
Odpowiedz

Beta u mnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lalicja Nowa

Wysłany: 18 maja 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj odebrałam 1 wyniki bety, 2 dni temu dowiedzialam sie o ciazy.

Wychodzi 10 tc, ale beta to 1600, jak na 5-6 tc.

Pogodziłam sie z najgorszym, wiec nie pocieszajcie, jestem spokojna wobec najgorszego. Jutro wizyta u gin.

Co myślicie z waszego doświadczenia? Wady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalicja wrote:
    Cześć, wczoraj odebrałam 1 wyniki bety, 2 dni temu dowiedzialam sie o ciazy.

Wychodzi 10 tc, ale beta to 1600, jak na 5-6 tc.

Pogodziłam sie z najgorszym, wiec nie pocieszajcie, jestem spokojna wobec najgorszego. Jutro wizyta u gin.

Co myślicie z waszego doświadczenia? Wady?

Jeśli nie robiłaś monitoringu owulacji, ewentualnie ginekolog nie potwierdził, że jest na pewno po owulacji to tak naprawdę nie wiadomo kiedy miałaś owulację. Jeśli była później to ciąża będzie młodsza. Szkoda, że nie zrobiłaś wcześniej bety bo najbardziej liczy się przyrost. Ewentualnie zrób jeszcze betę jutro przed wizytą u ginekologa. Wieczorem będziesz pewnie mieć wynik. Jeśli beta podwoi swoją wartość to ciąża rozwija się normalnie. Ginekolog może zobaczyć pęcherzyk ciążowy ale na zobaczenie zarodka i serduszka przy takiej becie jest jeszcze za wcześnie. A ta beta rozwieje wątpliwości. I poproś może ginekologa o wypisanie recepty na duphaston. To sztuczny progesteron. On wesprze tylko zdrową ciążę, na źle rozwijającą się nie ma wpływu. Trzymam kciuki 🤞❤️

• Lalicja Nowa

Wysłany: 19 maja 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis potwierdzona, ze obumarla

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalicja wrote:
    Moja dzis potwierdzona, ze obumarla

Lalicja przykro mi 😢. Trzymaj się tam ❤️. Jak poronienie przebiega, będziesz przyjmować jakiś lek czy samoistne? 😟

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ