X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Beta u mnie
Odpowiedz

Beta u mnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lalicja Nowa

Wysłany: 18 maja 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj odebrałam 1 wyniki bety, 2 dni temu dowiedzialam sie o ciazy.

Wychodzi 10 tc, ale beta to 1600, jak na 5-6 tc.

Pogodziłam sie z najgorszym, wiec nie pocieszajcie, jestem spokojna wobec najgorszego. Jutro wizyta u gin.

Co myślicie z waszego doświadczenia? Wady?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2022, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalicja wrote:
    Cześć, wczoraj odebrałam 1 wyniki bety, 2 dni temu dowiedzialam sie o ciazy.

Wychodzi 10 tc, ale beta to 1600, jak na 5-6 tc.

Pogodziłam sie z najgorszym, wiec nie pocieszajcie, jestem spokojna wobec najgorszego. Jutro wizyta u gin.

Co myślicie z waszego doświadczenia? Wady?

Jeśli nie robiłaś monitoringu owulacji, ewentualnie ginekolog nie potwierdził, że jest na pewno po owulacji to tak naprawdę nie wiadomo kiedy miałaś owulację. Jeśli była później to ciąża będzie młodsza. Szkoda, że nie zrobiłaś wcześniej bety bo najbardziej liczy się przyrost. Ewentualnie zrób jeszcze betę jutro przed wizytą u ginekologa. Wieczorem będziesz pewnie mieć wynik. Jeśli beta podwoi swoją wartość to ciąża rozwija się normalnie. Ginekolog może zobaczyć pęcherzyk ciążowy ale na zobaczenie zarodka i serduszka przy takiej becie jest jeszcze za wcześnie. A ta beta rozwieje wątpliwości. I poproś może ginekologa o wypisanie recepty na duphaston. To sztuczny progesteron. On wesprze tylko zdrową ciążę, na źle rozwijającą się nie ma wpływu. Trzymam kciuki 🤞❤️

• Lalicja Nowa

Wysłany: 19 maja 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis potwierdzona, ze obumarla

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalicja wrote:
    Moja dzis potwierdzona, ze obumarla

Lalicja przykro mi 😢. Trzymaj się tam ❤️. Jak poronienie przebiega, będziesz przyjmować jakiś lek czy samoistne? 😟

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ