X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr BHCG - ile razy sprawdzać
Odpowiedz

BHCG - ile razy sprawdzać

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • polamonola Znajoma

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 2 dni temu, 10dpo zrobiłąm test ciążowy o czułości 10mlU/ml - wyszła słabiutka druga kreska, więc od razu pojechałam na betę. Wynik 12,5 (obstawiam, że zagnieżdżenie miało miejsce 8dpo). Dziś powtórzyłam betę - 82,8:) Moje pytanie brzmi - czy odpuścić już, czy powtórzyć jeszcze badanie za kilka dni? Dużo stresu mnie to wszystko kosztuje... Do lekarza umówiona jestem na 31.08.

Marta Eni lubi tę wiadomość

Hashimoto, PCOS
    5cs - UDAŁO SIĘ! <3
    24.03.2018 godzina 9.35 Łucja <3 (35tc)
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał od razu zbadać progesteron i powtórka bhcg po tygodniu. kazda jest zestresowana nowa sytuacja. Po kilku tygodniach zaczniesz sie troche uspokajać. Stres w niczym nie pomaga. Jesli mozesz to skonsultuj to z lekarzem. Duzo zdrówka zycze :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Jagnasam Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam 2 razy. Pierwszy raz w dniu, w którym zrobiłam test, następnie po 72 h (przed wizytą u lekarza prywatnie). Lekarz kazał mi dodatkowo zrobić progesteron oraz TSH.

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam trzy razy co ok 48 godzin (wyniki 8,32,168), potem jeszcze progesteron i estradiol i lekarz kazał dać sobie spokój i poczekać na USG w piątek ;)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polamonola wrote:
    Cześć dziewczyny! 2 dni temu, 10dpo zrobiłąm test ciążowy o czułości 10mlU/ml - wyszła słabiutka druga kreska, więc od razu pojechałam na betę. Wynik 12,5 (obstawiam, że zagnieżdżenie miało miejsce 8dpo). Dziś powtórzyłam betę - 82,8:) Moje pytanie brzmi - czy odpuścić już, czy powtórzyć jeszcze badanie za kilka dni? Dużo stresu mnie to wszystko kosztuje... Do lekarza umówiona jestem na 31.08.

Widzę też, że masz PCOS jak ja - progesteron i estradiol to wyniki, ktore trzeba znać obowiązkowo w ciąży ;)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Marta Eni Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polamonola wrote:

Też robiłam test 18.08 i byłam (tak na moje) ok. 13-15 od owu. I też była słaba kreska. bHCG robiłam 22.08 i mam 235,5 a dziś robiłam powtórkę. Siedzę jak na szpilkach a wynik dopiero jutro :)

Aniołek [*] 08.06.2017

3jgx9jcg7keojcck.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ