X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bialko S
Odpowiedz

Bialko S

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny potrzebuje pomocy szybkiej bo za chwile zejde z tego swiata ze stresu. badalam bialko S przed ciaza z powodu licznych poronien. przed ciaza wyszlo 134 a teraz po wdrozeniu heparyny od poczatku ciazy bialkos spadlo do 6 Jezu przerazona jestem bo to bardo nisko? Przyjmuje clexane 60 AntyX po clexane wyszlo ok ??? Co mam robic??

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalezione w internecie:

Stężenie całkowite białka S waha się w granicach od 20 do 25 mg/l, z czego 40% (8-10 mg/l) powinna stanowić frakcja wolna.

Pytanie czy u Ciebie wynik 6 to wynik stężenia całkowitego czy wolnej frakcji?

Niemniej jednak najlepiej jak zadzwonisz czy umówisz się do lekarza, tutaj nic nie poradzimy. Idź prywatnie jeśli Cię to tak stresuje, szkoda nerwów.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

zadzwonilam do immunolog ona stwierdzila ze absolutnie nie prerywac clexane ze ona mysli ze to blad labolatorium i kazala jeszce raz zrobic.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    zadzwonilam do immunolog ona stwierdzila ze absolutnie nie prerywac clexane ze ona mysli ze to blad labolatorium i kazala jeszce raz zrobic.

I kiedy powtarzasz badania?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

juz zrobialam teraz czekac znowu dlugo na wynik d dimery mam 0,27 nie wiem o co z tym chodzi zupelnie

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nic złego się nie dzieje z ciążą? Tylko te wyniki Cię zaniepokoiły?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

narazie tak ale to poczatek wiec boje sie bardzo

thgfcsqvu04h8c8a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ