X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból brzucha po oddawaniu stolca
Odpowiedz

Ból brzucha po oddawaniu stolca

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Zawsze czytałam Wasze odpowiedzi, a teraz sama mam pytanie. Jestem w 4t6d i od 3 dni jakoś przed oddaniem stolca mocno boli mnie brzuch jak na okres i po oddaniu stolca przez jakieś pół godziny tak samo. Czy któraś tak miała? Czy to są te określane wzdęcia? 🙈 Jest to taki ból jak na zaparcia (mimo że ich nie ma) połączony z bólem na miesiączkę. Nieraz aż mam dreszcze i pocę się z bólu. Wizyta u gine dopiero za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 19:07

• Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 18 kwietnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam zaparcia i wzdęcia od początku ciąży, około 8-9 tygodnia zaczęło to przechodzić. To chyba częsty objaw ciąży 😉 Dodatkowo raz miałam kolkę, bolało mnie potwornie w lewym boku i musiałam tam naprawdę mocno uciskać, żeby to wypchać...🫣
    Czasem te bóle były bardziej odczuwalne z tyłu, na dole pleców i wtedy zastanawiałam się, czy to bóle jak miesiączkowe, czy nerki, czy jelita 🤭

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ