Ból jajników
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMysl pozytywnie, nie czytaj zadnych negatywnych informacje na ten temat, bo to najgorsze, co mozna w tym momencie robic. Jesli masz taka mozliwosc, polez sobie w lozeczku, posluchaj Spokojnej muzyki, albo poczytaj ksiazke.
Przede wszystkim mysl pozytywnie.
A w ktorym tyg jestes?
Trzymam kciuki :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 22:02
MartiJ lubi tę wiadomość
-
Ja zaszłam w ciążę z 4,5 cm torbielą na lewym jajniku i też na samym początku bolał mnie ten jajnik, myślałam, że może ta torbiel trochę uwiera albo rośnie a na pierwszym badaniu usg okazało się, że torbiel pod wpływem ciąży już zmalała do 2 cm Teraz jestem w 9 tygodniu i jajniki od czasu do czasu mnie też pobolewają ale to podobno przez rozciąganie się macicy. Nawet od czasu do czasu prawy jajnik mnie zaboli pomimo, że przed ciążą nigdy nie dawał o sobie znać ( nawet podczas owulacji)
-
nick nieaktualny
-
Już poruszyłam ten temat w innym wątku ale mocno się martwię i chciałam zapytać czy któraś z Was tak miała, że ból jajnika był silny na początku ciąży (4 tyg), potem ustał (w moim przypadku chyba po rozpoczęciu przyjmowania luteiny) i teraz kiedy jestem w 7tyg+3 dni to powrócił taki sam silny i martwię się czy wszystko ok, czy nie biorę za małej dawki tej luteiny..i w ogóle dlaczego boli mnie jajnik a nie macica tak jak większość kobiet w ciąży.. Jutro mam wizytę u lekarza ale zamartwiam się dziś cały dzień"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
-
Jajnik boli bo na nim powstało poowulacyjne ciałko żółte i wydziela zmasowane ilości hormonów. Dlatego czuje się ćmienie. Jedne czują, inne nie, ale tak sie może dziać Więzadła maciczne boczne sa też tak w pobliżu jajników, więc często przy ich naciąganiu dodatkowo odczuwa się ból albo bardziej kłucie. Więc czesto boli raz z jednej a raz z drugiej strony. I ciężko stwierdzić co akurat pobolewa. Może i jajnik i więzadła jednocześnie. Naturalne to !Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -