X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból krzyża i pachwin
Odpowiedz

Ból krzyża i pachwin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadie02 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, jestem tu nowa i cieszę się że mogę dołączyć do kobitek będących w ciąży :) Mianowicie dziś zrobiłam test, oczywiście pozytywny :) Jest to 5/6 tydzień. Do lekarza lece za tydzień :) jest to moja druga ciąża ;) Lecz mam bóle krzyża oraz pachwiny prawej :( W poprzedniej ciąży miałam takie bóle ale pod koniec. Do tego poród także z bólami krzyżowymi. Krzyż boli mnie od 2 tyg a pachwina od tygodnia. Wiem, że to lekarz musi sprawdzić lecz do tego czasu nie chce się bardzo stresować tym :( Może kobietki powiecie czy miałyście też takie bóle i w jakiej skali bólu? Będę bardzo wdzięczna :) Buziaczki, pozdrowienia oraz dużo zdrówka dla Was :)

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:
    Hej wszystkim, jestem tu nowa i cieszę się że mogę dołączyć do kobitek będących w ciąży :) Mianowicie dziś zrobiłam test, oczywiście pozytywny :) Jest to 5/6 tydzień. Do lekarza lece za tydzień :) jest to moja druga ciąża ;) Lecz mam bóle krzyża oraz pachwiny prawej :( W poprzedniej ciąży miałam takie bóle ale pod koniec. Do tego poród także z bólami krzyżowymi. Krzyż boli mnie od 2 tyg a pachwina od tygodnia. Wiem, że to lekarz musi sprawdzić lecz do tego czasu nie chce się bardzo stresować tym :( Może kobietki powiecie czy miałyście też takie bóle i w jakiej skali bólu? Będę bardzo wdzięczna :) Buziaczki, pozdrowienia oraz dużo zdrówka dla Was :)
    Hej, jestem w 7 tyg i 3 dzien w ciazy i praktycznie codziennie mam takie bole np: okresowe, cos ciagnie w pachwinie to lewej potem w prawej, czasami jajnik zaboli w krzyzu tez. Przeczytalam juz tutaj duzo takich postow i wiem ze duzo dziewczyn ma takie bole ;)
    Natomiast jesli masz te bole dosc mocne to oczywiscie najlepiej skontaktowac sie z lekarzem lepiej sprawdzic niz sie zamartwiac ;)
    Buzka ❤

nadie02 lubi tę wiadomość

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź :) Szczerze mówiąc teraz wieczorkiem nie boli :) Prócz jakiś tam lekkich czasem ciągnięć, kłóć itd :) Najgorzej rano, gdy długo siedzę lub stoję a tym bardziej gdy się schylam jednakże nie jest to ciągły i silny ból, tylko jak już pisałam przy dłuższej lub niewygodnej pozycji. Ale jestem dobrej myśli :) Oczywiście lekarz obowiązkowo :) Jednak i tak dziękuję za odpowiedź która mnie pocieszyła i dała pewną ulgę że to może być normalna moja taka natura ;) bo widzę że nie tylko ja tak mam :) Pozdrawiam cieplutko :) Zdrówka dla maluszka :)

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadie02 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź :) Szczerze mówiąc teraz wieczorkiem nie boli :) Prócz jakiś tam lekkich czasem ciągnięć, kłóć itd :) Najgorzej rano, gdy długo siedzę lub stoję a tym bardziej gdy się schylam jednakże nie jest to ciągły i silny ból, tylko jak już pisałam przy dłuższej lub niewygodnej pozycji. Ale jestem dobrej myśli :) Oczywiście lekarz obowiązkowo :) Jednak i tak dziękuję za odpowiedź która mnie pocieszyła i dała pewną ulgę że to może być normalna moja taka natura ;) bo widzę że nie tylko ja tak mam :) Pozdrawiam cieplutko :) Zdrówka dla maluszka :)
    Nadie02 ❤
    Ja tez mam bole tylko chwilowe i reszte dnia na luzie ;) dla maluszka rozciaga sie domek na 9 miesiecy ;)
    Najlepiej teraz jak bedziesz sie troszke oszczedzac :) spokojny tryb zycia jak masz taka mozliwosc, jak sie schylasz to zrob to wolniej moze wtedy nie bedziesz tak tego czula ;) duzo wypoczywaj i malo stresu ❤
    Buzka i daj koniecznie znac jak bedziesz po wizycie ❤❤❤ pozdrawiam

nadie02 lubi tę wiadomość

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się oszczędzać teraz, wcześniej trochę dźwigałam bo nie wiedziałam że to w ogóle ciąża. Czasem ciężko jest bo mam już jedną pociechę która ma sporo energii ;) Ale od wczoraj się pilnuję :) Oczywiście dam znać :) Dziękuję bardzo za wsparcie ❤❤

• nadie02 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u lekarza, GS wynosi 0,32cm i na razie wygląda wszystko ok :) Czekam aż zobacze maleństwo i założę kartę ciąży :) dostałam tabletki na wszelkie "w", żeby utrzymać ciąże :) więc jestem spokojniejsza :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ