X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból podbrzusza podczas stosunku.
Odpowiedz

Ból podbrzusza podczas stosunku.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samym początku ciaży odczuwałam ból podbrzusza tylko w pozycji na jeźdźca - lekarka kazała z niej zrezygnowac i trochę uważać. Teraz (11/12 tydz) możemy kochac sie tylko na łyżeczki bo już wszystkie pozostałę pozycje powodują ból podbrzusza.
    Do tego po stosunku miejsca intymne bola mnie tak jakby ktoś próbował je rozerwać :(
    Trochę się martwię. Może któraś z was ma podobne doświadczenia/dolegliwości ??

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też często pobolewało i musieliśmy przerywać. Zrezygnowaliśmy bo bez sensu się kochać skoro coś kuje i odczuwa się dyskomfort. Poza tym dziecko najważniejsze. Na przyjemności przyjdzie jeszcze czas :)

zrz69vvj69ave0jf.png

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od którego tygodnia zaczelyscie serduszkować? ;-) ja to mam teraz takie wysokie lipido że głowa mała ;-) ale niestety nie mogę sobie narazie pozwolić na stosunek bo dzidziuś jest z ivf i lekarze powiedzieli żeby się narazie wstrzymać, tylko nie powiedzieli do kiedy :-o

• polkosia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka macicy jest rozpulchniona, więc ma prawo boleć... U nas tego problemu nie ma. Czasem po seksie czuję kłucie w macicy, ale wszystko jest OK, więc zakazu nie mamy. Może przerwa na tydzień czy dwa coś pomoże?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przerwy nic nie pomagają.

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja tez odczuwam dyskomfort chwilowy podczas stosunku i po tez mam wrazenie obolalosci. Najgorsze,ze Maz i tak panikuje czy nic sie nie stanie i unika zblizen. I jak tu czerpac przyjemnosc jak obawy o malenstwo sa wazniejsze.

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam zakaz do 16 tygodnia, znaczy leakrz powiedzial lepiej nie.. ale jakis tydzien temu tak nas ponioslo, ze sie kochalismy.. ale nic mnie nie bolalo ani w czasie ani po i bylo suuuuuper.. dzidzius tez caly :) a ja mam takie libido, ze te 6 tyygdoni jeszcze ciezko mi bedzie.. moze uda sie wczesniej zdjac zakaz:D

polkosia lubi tę wiadomość

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego masz zakaz jesli mozna wiedziec;)?
    Ja mialam zakaz jak wyszlam ze szpitala po przeziebieniu i bolach brzucha,
    teraz zakaz zniesiony;)

Jestes juz z nami :)
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kochacie sie w gumce czy bez? Bo slyszalam zeby w gumce...

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, a po co w gumce?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ailatan wrote:
    a ja mam zakaz do 16 tygodnia, znaczy leakrz powiedzial lepiej nie.. ale jakis tydzien temu tak nas ponioslo, ze sie kochalismy.. ale nic mnie nie bolalo ani w czasie ani po i bylo suuuuuper.. dzidzius tez caly :) a ja mam takie libido, ze te 6 tyygdoni jeszcze ciezko mi bedzie.. moze uda sie wczesniej zdjac zakaz:D
    hm w sumie nie wiem czemu mam zakaz, lekarka kazala naraize sie wstrzymac do 16 tygodnia.. moze dlatego ze mam pcos i dlugo sie staralm o ciaze i dmucha na zimne bo nie wiem :P ogolnie to mowie 2-3 razy zlamalam zakaz i nic nie mowilam lekarce i jest ok.. teraz mi sie jeszcze jakas infekcja przypałetała nie wiadomo skad i musze wymaz zrobic w poniedzialake ;/

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo czytałam w jednej książce o ciąży że sperma ma jakieś właściwości mogące wywoływać poronienie i nie wiem czy to prawda musze spytać lekarza

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • perelka1846 Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie! :) Po pierwsze serdecznie gratuluję i wszystkim Wam i Waszym maleństwom życzę dużo zdrowia.

Przepraszam, że spamuję, ale we wrześniu na świat przyjdzie moje maleństwo, wzięłam udział w konkursie, głosować można do jutra (3.05) do godziny 20:00. Bardzo proszę Was o pomoc i głosy na historię nr 2. Dziękuję za zaangażowanie :)

http://mama-w-trampkach.blog.pl/wygraj-laktator-canpol-babies/

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ