X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł
Odpowiedz

Ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sysia85 Nowa

Wysłany: 30 października 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem aktualnie w 10 tygodniu 5 dniu ciąży. Jestem po 2 poronieniach przed 8 tygodniem więc wszystko co się dzieje teraz jest dla mnie nowością. Czy jesteście w stanie wytłumaczyć mi jak wygląda ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł? Wczoraj pół dnia bolał mnie dół brzucha i ciągnęło mnie do pachwin więc starałam sobie tłumaczyć, że to jest normalne ale niestety po poronieniach ciężko jest na spokojnie podchodzić do ciąży. Najchętniej co 2 dzień chodziła bym na USG sprawdzić czy wszystko jest ok.

• Lani Ekspertka

Wysłany: 30 października 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysia85 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem aktualnie w 10 tygodniu 5 dniu ciąży. Jestem po 2 poronieniach przed 8 tygodniem więc wszystko co się dzieje teraz jest dla mnie nowością. Czy jesteście w stanie wytłumaczyć mi jak wygląda ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł? Wczoraj pół dnia bolał mnie dół brzucha i ciągnęło mnie do pachwin więc starałam sobie tłumaczyć, że to jest normalne ale niestety po poronieniach ciężko jest na spokojnie podchodzić do ciąży. Najchętniej co 2 dzień chodziła bym na USG sprawdzić czy wszystko jest ok.
    Właśnie tak powinnaś to rozciąganie odczuwać 👌🏻

👩 29l.
    👧 Lena 2014r
    👦 Aleksander 2015r
    👦Kajtuś 2017r
    👼 Dawidek 2022r

7CS🍀🌈

23.10.2023r 11dpo ⏸🤰
    23.10.2023r 11dpo bhcg 10,8mIU/ml , progesteron 9,34ng/ml
    25.10.2023r 13dpo bhcg 40,9mIU/ml, progesteron 14,97ng/ml
    06.11.2023r mamy pęcherzyk ciążowy USG 5+6, OM 6+3
    20.11.2023r mamy serduszko 👶🏼🩷
    20.12.2023r prenatalne dziewczynka 👧🏼
    28.02.2024r II prenatalne dziewczynka 👧🏼
    preg.png
  • sysia85 Nowa

Wysłany: 30 października 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani wrote:
    Właśnie tak powinnaś to rozciąganie odczuwać 👌🏻

Ja głupia już na pogotowie chciałam jechać 😂 Nie daj Bóg jak przy okazji trochę mniej piersi zaczynają boleć to już całkiem mam najgorsze przed oczami no ale chyba niestety już lepiej nie będzie i na każdym kroku człowiek będzie się bał

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ