X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł
Odpowiedz

Ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sysia85 Nowa

Wysłany: 30 października 2023, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem aktualnie w 10 tygodniu 5 dniu ciąży. Jestem po 2 poronieniach przed 8 tygodniem więc wszystko co się dzieje teraz jest dla mnie nowością. Czy jesteście w stanie wytłumaczyć mi jak wygląda ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł? Wczoraj pół dnia bolał mnie dół brzucha i ciągnęło mnie do pachwin więc starałam sobie tłumaczyć, że to jest normalne ale niestety po poronieniach ciężko jest na spokojnie podchodzić do ciąży. Najchętniej co 2 dzień chodziła bym na USG sprawdzić czy wszystko jest ok.

• Lani Ekspertka

Wysłany: 30 października 2023, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sysia85 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem aktualnie w 10 tygodniu 5 dniu ciąży. Jestem po 2 poronieniach przed 8 tygodniem więc wszystko co się dzieje teraz jest dla mnie nowością. Czy jesteście w stanie wytłumaczyć mi jak wygląda ból przy rozciąganiu macicy i więzadeł? Wczoraj pół dnia bolał mnie dół brzucha i ciągnęło mnie do pachwin więc starałam sobie tłumaczyć, że to jest normalne ale niestety po poronieniach ciężko jest na spokojnie podchodzić do ciąży. Najchętniej co 2 dzień chodziła bym na USG sprawdzić czy wszystko jest ok.
    Właśnie tak powinnaś to rozciąganie odczuwać 👌🏻

• sysia85 Nowa

Wysłany: 30 października 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lani wrote:
    Właśnie tak powinnaś to rozciąganie odczuwać 👌🏻

Ja głupia już na pogotowie chciałam jechać 😂 Nie daj Bóg jak przy okazji trochę mniej piersi zaczynają boleć to już całkiem mam najgorsze przed oczami no ale chyba niestety już lepiej nie będzie i na każdym kroku człowiek będzie się bał

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ