Bole brzucha
-
Ja znowu od dwóch dni mam silne bóle jakby jelit. Ból budzi mnie nad ranem i przypomina ten jak na biegunkę. Takie ciągnięcie do pleców i ból poniżej żołądka. Po dwóch nospach trochę przechodzi. Potem mam uczucie wzdętego, wielkiego i pełnego brzucha przez większość dnia. Zastanawiam się czy nie pójść do ginekologa, ale ostatnim razem mówił mi, że bóle w plecach się zdarzają, a o moich problemach z żołądkiem też wie. Kazał mi brać nospę.
-
Ja mam bóle brzucha praktycznie od początku ciąży. Zazwyczaj są to bóle więzadeł po bokach (wtedy się nie martwię), ale często też z przodu brzucha. Miałam nadzieję, że to minie, ale zaczęłam 12 tydzień i nadal to samo
Lekarz mówi, że dopóki te bóle nie są bardzo silne i nie ma krwawień, to wszystko jest w porządku i po prostu taki ze mnie egzemplarz, że bardziej odczuwam zmiany w organizmie. Wszystkie badania póki co wychodziły OK, więc tej wersji muszę się trzymać -
Megiiii wrote:Ja znowu od dwóch dni mam silne bóle jakby jelit. Ból budzi mnie nad ranem i przypomina ten jak na biegunkę. Takie ciągnięcie do pleców i ból poniżej żołądka. Po dwóch nospach trochę przechodzi. Potem mam uczucie wzdętego, wielkiego i pełnego brzucha przez większość dnia. Zastanawiam się czy nie pójść do ginekologa, ale ostatnim razem mówił mi, że bóle w plecach się zdarzają, a o moich problemach z żołądkiem też wie. Kazał mi brać nospę.
-
ja mam (miałam) kłucia takie mocniejsze z przodu brzucha. Nie mam żadnych krwawień. Czasami mnie troszke brzuch zaboli jak na okres ale to czasami a tak to nic nie czuję co tez mnie martwi jutro ide robić betę będę 25 dniu po owulacji. w 19 dniu po owu beta była 444. (chyba 19 dniu po owu a może 17 dzień po owu, nie jestem pewna tej owulacji).
-
Ja jednak po kolejnym mega bólu nad ranem przeszłam się do ginekologa. Zbadał mnie. Niczego podejrzanego nie widział. Jednak profilaktycznie dostałam do duphastonu luteinę pod język 2x2. W sumie póki co bóle bez zmian. Nadal ból podbrzusza i krzyża. Za to po luteinie mega mdłości, które były już słabsze. Podejrzewam, że te bóle to może częściowo od jelit. Do tej pory chodziłam do wc regularne. Od 1-2 tygodni doszły mi zaparcia i chyba organizm się buntuje.
-