X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Bole brzucha
Odpowiedz

Bole brzucha

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras z Was miała takie dziwne bóle brzucha ala zatrucie pokarmowe ? Łapie mnie taki bol jakbym się zatrula, trzyma z 30 min a potem nagle jest super - przypływ energii. Trochę mnie to martwi.. czy ktoś tak miał?

7v8rdqk3dbllser2.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam coś takiego tej nocy. Skręcałam się z bólu. Dodatkowo kłucie w dwunastnicy, jakbym wrzodów dostała. Rano przeszło. W ciąży chyba wszystko jest możliwe.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • OvuGrażyna Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra... ja też pomyslalam o wrzodach
    Mnie znów wczoraj bolał żołądek i jelita... po normalnym zdrowym obiedzie

7v8rdqk3dbllser2.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak w ciazy ból podbrzusza jak na okres do ok 10 tyg ciazy i te bole jakby mi coś zaszkodziło . Żołądek potrafił mnie boleć po zwykłych kanapkach

201610141756.png
    201802217352.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu od dwóch dni mam silne bóle jakby jelit. Ból budzi mnie nad ranem i przypomina ten jak na biegunkę. Takie ciągnięcie do pleców i ból poniżej żołądka. Po dwóch nospach trochę przechodzi. Potem mam uczucie wzdętego, wielkiego i pełnego brzucha przez większość dnia. Zastanawiam się czy nie pójść do ginekologa, ale ostatnim razem mówił mi, że bóle w plecach się zdarzają, a o moich problemach z żołądkiem też wie. Kazał mi brać nospę.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Mayolin Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle brzucha praktycznie od początku ciąży. Zazwyczaj są to bóle więzadeł po bokach (wtedy się nie martwię), ale często też z przodu brzucha. Miałam nadzieję, że to minie, ale zaczęłam 12 tydzień i nadal to samo :/
    Lekarz mówi, że dopóki te bóle nie są bardzo silne i nie ma krwawień, to wszystko jest w porządku i po prostu taki ze mnie egzemplarz, że bardziej odczuwam zmiany w organizmie. Wszystkie badania póki co wychodziły OK, więc tej wersji muszę się trzymać ;)

f2w3flw16652lysf.png
  • dreamnes Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Ja znowu od dwóch dni mam silne bóle jakby jelit. Ból budzi mnie nad ranem i przypomina ten jak na biegunkę. Takie ciągnięcie do pleców i ból poniżej żołądka. Po dwóch nospach trochę przechodzi. Potem mam uczucie wzdętego, wielkiego i pełnego brzucha przez większość dnia. Zastanawiam się czy nie pójść do ginekologa, ale ostatnim razem mówił mi, że bóle w plecach się zdarzają, a o moich problemach z żołądkiem też wie. Kazał mi brać nospę.
    Ja w sumie od początku ciąży mam bóle żołądkowe brzucha i tez sie boje.

34bwrjjgc1z53zcr.png
    3i49t5odk6h77iiq.png
  • Fortitudo Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch bolał w piątek całą noc, nospa dała radę, ale potem miałam krwawą biegunkę..okazało się, że to hemoroidy;/

5djyflw14clkgpvi.png

tb73qps6y7ksn8nj.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam (miałam) kłucia takie mocniejsze z przodu brzucha. Nie mam żadnych krwawień. Czasami mnie troszke brzuch zaboli jak na okres ale to czasami a tak to nic nie czuję co tez mnie martwi :( jutro ide robić betę będę 25 dniu po owulacji. w 19 dniu po owu beta była 444. (chyba 19 dniu po owu a może 17 dzień po owu, nie jestem pewna tej owulacji).

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak po kolejnym mega bólu nad ranem przeszłam się do ginekologa. Zbadał mnie. Niczego podejrzanego nie widział. Jednak profilaktycznie dostałam do duphastonu luteinę pod język 2x2. W sumie póki co bóle bez zmian. Nadal ból podbrzusza i krzyża. Za to po luteinie mega mdłości, które były już słabsze. Podejrzewam, że te bóle to może częściowo od jelit. Do tej pory chodziłam do wc regularne. Od 1-2 tygodni doszły mi zaparcia i chyba organizm się buntuje.

1usak6nl4m3t7dp1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ