X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr bóle jajników ... ?! oznaka czegoś złego ?
Odpowiedz

bóle jajników ... ?! oznaka czegoś złego ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • sarra Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

W sobote robiłam test - pozytyw :) . Jestem szczęsliwa , ale również się boje . Od czasu do czasu czuje tak jakby ból jajników. Najczęsciej prawego ale czasami i lewy się odzywa... Czy któraś z Was ma lub miała tak na początku ciąży ?

Ps. Jeszcze pytanie z innej beczki , nie moge wkleić suwaczka :( juz próbowałam różnymi sposobami i ciągle idoczne jest to co pod spodem :( - prosze o rade ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 18:33

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • sarra Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało się - jest suwaczek ;)

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bole jajnikow zwlaszcza na poczatku sa jak najbardziej normalne, ja wciaz je odczuwam :)

sarra lubi tę wiadomość

• sarra Koleżanka

Wysłany: 26 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue dziękuje Ci za odpowiedz , jestem ostatnio jakaś dziwna zamiast się cieszyć i nie zamartwiać ciagle myśle ze coś nie tak :/. Bede spokojniejsza teraz :*

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • kaśka30 Debiutantka

Wysłany: 26 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi wytłumaczył, że bóle jajników są jak najbardziej normalne ponieważ oznaczają prawidłową pracę organizmu, który produkuje progesteron odpowiedzialny za utrzymanie ciąży. Każda z nas panikuje, w końcu mamy o kogo się martwic, taka rola matek :)

sarra, Ag... lubią tę wiadomość

ckai3e3ky3c5wmyd.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie :) bóle jajników normalne :) ja też je mam :) teraz jajniki pracują intensywnie, a potem to łożysko później przejmuje rolę :)

sarra nie martw się, a ja trzymam kciuki mocno Kochana :)

sarra lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • sarra Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje :*

Wiem ze moze jestem przewrazliwona ale ciezko mi to z siebie wyrzucuc... :O Z synkiem nie bolały mnie jajniki :).

Dzięuje za wsparcie :*:*:*

Kasandra :*:*:* dzięki słońce :*

8p3o43r8s0ilyu09.png
  • schola Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może boleć tylko jeden jajnik? czy to dobry objaw?

ptak-dziecko.gif
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 12:53

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli dzis jeden jajnik, tak kłuje....

Kate

np55zzc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dzis pobolewaja obydwa na przemian

• Ag... Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam takie bóle przez caly tydzien ( od czasu jak sie dowiedzialam), najpierw bolał prawy, potem czasem lewy. A jak kichnęłam to myślałam że się złożę w pół:/ teraz jakos spokojniej ale czasem ciągle pobolewają.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak ja też mam takie bóle właśnie przy kichaniu są najgorsze ale mam nadzieje że wszystko będzie ok;)

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bóle przy kichaniu nie polecam pozycji wyprostowanej np.jak lezymy.Sama to przeszłam w poprzedniej ciązy i zawsze jak zbierało mi się na kochanie,to szybko siadałam,żeby się zgiąc i nic mnie nie bolało.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • edytka Przyjaciółka

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4ca3f5ed4f5caf6401dfe719301cda01.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriendmnie tez bola jajniki zwlaszcza prawy i od czasu do czasu brzuch martwilam sie ze to cos zlego ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi kochane juz sie troche uspokoilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 10:53

edytka :)
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka mówiła mi, że bóle w pierwszych tygodniach ciąży są normalne. Usłyszałam, że "teraz niestety ale będzie pani miewać bóle całego podbrzusza". Gdy nasilają się bardzo można brać nospe (mnie np potrafiły budzić w nocy). Ale oczywiście jeśli bóle są niepokojące to zawsze warto je skonsultować z lekarzem.

edytka lubi tę wiadomość

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • malusiamysia Nowa

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem jeszcze w ciąży, chociaż bardzo chciałabym. Już od długiego czasu staram się z mężem, ale na razie bez skutku... Natomiast co do samych jajników mam nieco inne objawy, bo doskonale wiem, że nie jestem w ciąży. A od jakiegoś czasu mam dziwne objawy jak mdłości, zaparcia, doskwiera mi brak apetyt i czuje parcie na pęcherz. Przejrzałam ostatnio różne strony na google, co mogłoby to być i tak wskazuje wszystko na raka. Strasznie się boję... Nie wiem, czy robić badania genetyczne w Medistore, czy lepiej jest nie wiedzieć. Z drugiej strony, może uda się pokonać ten nowotwór. A czy ktoś z was miał też takie objawy? Czy robiliście badania? Czy wykryto u was raka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie to też typowe objawy przedmiesiączkowe .Idź do lekarza,zrób podstawowe badania , nie diagnozuj się sama bo te objawy są tak częste i tak naprawdę nie muszą nic oznaczać a Ty się tylko stresujesz.

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malusiamysia wrote:
    Ja nie jestem jeszcze w ciąży, chociaż bardzo chciałabym. Już od długiego czasu staram się z mężem, ale na razie bez skutku... Natomiast co do samych jajników mam nieco inne objawy, bo doskonale wiem, że nie jestem w ciąży. A od jakiegoś czasu mam dziwne objawy jak mdłości, zaparcia, doskwiera mi brak apetyt i czuje parcie na pęcherz. Przejrzałam ostatnio różne strony na google, co mogłoby to być i tak wskazuje wszystko na raka. Strasznie się boję... Nie wiem, czy robić badania genetyczne w Medistore, czy lepiej jest nie wiedzieć. Z drugiej strony, może uda się pokonać ten nowotwór. A czy ktoś z was miał też takie objawy? Czy robiliście badania? Czy wykryto u was raka?
    Nie sposób się nie uśmiechnąć :) Niezły troll :D

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Olymphia Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malisiamusia, poszłabym do ginekologa a nie szukała porady na forum...

rbj0ckr.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ