bóle jajników ... ?! oznaka czegoś złego ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam:)
W sobote robiłam test - pozytyw . Jestem szczęsliwa , ale również się boje . Od czasu do czasu czuje tak jakby ból jajników. Najczęsciej prawego ale czasami i lewy się odzywa... Czy któraś z Was ma lub miała tak na początku ciąży ?
Ps. Jeszcze pytanie z innej beczki , nie moge wkleić suwaczka juz próbowałam różnymi sposobami i ciągle idoczne jest to co pod spodem - prosze o radeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 18:33
-
nick nieaktualny
-
Lekarz mi wytłumaczył, że bóle jajników są jak najbardziej normalne ponieważ oznaczają prawidłową pracę organizmu, który produkuje progesteron odpowiedzialny za utrzymanie ciąży. Każda z nas panikuje, w końcu mamy o kogo się martwic, taka rola matek
sarra, Ag... lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na bóle przy kichaniu nie polecam pozycji wyprostowanej np.jak lezymy.Sama to przeszłam w poprzedniej ciązy i zawsze jak zbierało mi się na kochanie,to szybko siadałam,żeby się zgiąc i nic mnie nie bolało.
-
Kalendarz ciąży BellyBestFriendmnie tez bola jajniki zwlaszcza prawy i od czasu do czasu brzuch martwilam sie ze to cos zlego ale po przeczytaniu waszych wypowiedzi kochane juz sie troche uspokoilamWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 10:53
edytka -
Lekarka mówiła mi, że bóle w pierwszych tygodniach ciąży są normalne. Usłyszałam, że "teraz niestety ale będzie pani miewać bóle całego podbrzusza". Gdy nasilają się bardzo można brać nospe (mnie np potrafiły budzić w nocy). Ale oczywiście jeśli bóle są niepokojące to zawsze warto je skonsultować z lekarzem.
edytka lubi tę wiadomość
-
Ja nie jestem jeszcze w ciąży, chociaż bardzo chciałabym. Już od długiego czasu staram się z mężem, ale na razie bez skutku... Natomiast co do samych jajników mam nieco inne objawy, bo doskonale wiem, że nie jestem w ciąży. A od jakiegoś czasu mam dziwne objawy jak mdłości, zaparcia, doskwiera mi brak apetyt i czuje parcie na pęcherz. Przejrzałam ostatnio różne strony na google, co mogłoby to być i tak wskazuje wszystko na raka. Strasznie się boję... Nie wiem, czy robić badania genetyczne w Medistore, czy lepiej jest nie wiedzieć. Z drugiej strony, może uda się pokonać ten nowotwór. A czy ktoś z was miał też takie objawy? Czy robiliście badania? Czy wykryto u was raka?
-
malusiamysia wrote:Ja nie jestem jeszcze w ciąży, chociaż bardzo chciałabym. Już od długiego czasu staram się z mężem, ale na razie bez skutku... Natomiast co do samych jajników mam nieco inne objawy, bo doskonale wiem, że nie jestem w ciąży. A od jakiegoś czasu mam dziwne objawy jak mdłości, zaparcia, doskwiera mi brak apetyt i czuje parcie na pęcherz. Przejrzałam ostatnio różne strony na google, co mogłoby to być i tak wskazuje wszystko na raka. Strasznie się boję... Nie wiem, czy robić badania genetyczne w Medistore, czy lepiej jest nie wiedzieć. Z drugiej strony, może uda się pokonać ten nowotwór. A czy ktoś z was miał też takie objawy? Czy robiliście badania? Czy wykryto u was raka?