X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brak objawów ciąży, a ciąża?
Odpowiedz

Brak objawów ciąży, a ciąża?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Z OM wynikałoby że jestem w 9 tygodniu ciąży. Na USG byłam 28 września i wtedy z OM wynikało że to 7w6d, a z USG 5w6d. Niestety było widać tylko pęcherzyk ciążowy o wielkości 11 mm bez zarodka i ciałka żółtego. Martwię się, bo w zasadzie poza brakiem miesiączki od dwóch miesięcy nie mam żadnych objawów ciąży, ginekolog nic nie mówiła na badaniu, kazała przyjść 14 października. Pobierałam sobie bhcg dwa razy w przeciągu 4 dni i pierwszy wynik 6600, a drugi 14021. Bardzo się boję, że na kolejnej wizycie nie będzie serduszka, ba nawet maleństwa nie będzie. Tak bardzo chciałabym tego dzieciątka

• darra991 Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) nie masz wyjscia ,musisz spokojnie czekac do badania. Mysle ze tym bardziej powinnas byc spokojniejsza skoro nie masz plamien ani niczego takiego. Beta ladnie przyrosla wiec badz dobrej mysli:) ja rowniez oprocz braku miesiaczki nie mialam zadnych objawow ciazy. Teraz jestem w 5 miesiacu i odczuwam je z nawiazka ale i tak dopiero od momentu jak pokazal mi sie brzuch;) ja na poczatku mialam tylko brak miesiaczki, zwiekszona sennosc i zmeczenie ale zrzucalam to na zbyt duzy natlok pracy. Pozniej jak juz sie dowiedzialam ze jestem to zaczelam z goraczka i ostrym przeziebieniem . A pozatym zadnych objawow nie mialam wiec spokojnie,kazda z nas przechodzi ciaze na swoj sposob:)

biedronka92 lubi tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się na zapas - z usg do 10 tygodnia a nawet i nieco później dziecko często wychodzi sporo młodsze, a potem to nadrabia. A może Twoje dziecko będzie nieco mniejsze niż taki "uśredniony" noworodek ? Powodem młodszej ciąży wg usg jest też w większości przypadków późniejsza owulacja niż w tym książkowym 14dc ;)
    Nie wszystkie kobiety mają komplet objawów ciążowych, niektóre przechodzą prawie bezobjawowo i wszystko z dzieckiem dobrze :) Beta urosła bardzo ładnie, w przedziale od 1200 do 6000 podają, że ma się podwoić w tym czasie, czyli o 100% wzrosnąć a potem nieco zwalnia, u Ciebie przyrosło nawet nieco więcej ;)
    Jak nie masz plamień czy uporczywych bóli to nie zamartwiaj się na zapas ;)
    Ja w ciąży na córcię miałam mdłości (zwymiotowałam raptem pare razy przez całą ciążę), trochę senność i tyle ;) A na reszte może nie zwracałam zbytniej uwagi ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko,
    Mam bardzo podobne do Ciebie wyniki:)Z tymże od om jest 7 tydzień, a od owulacji wchodzę w 6 tydzień.
    Właśnie dzisiaj mam wizytę.. Też nie nastawiam się na zarodek, a co dopiero serducho.
    Akurat mam plamienia, ale przyrost na dzień 5.10.2015 jest 14795.. Także główka do góry;):)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołku daj znać jak dziś po wizycie i trzymam mocno kciuki! :-)

• Wesołek Autorytet

Wysłany: 7 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko, na dniach powinnien pojawić się zarodek..
    Bylam na wizycie.
    Pęcherzyk 13,5 mm,zarodek -4,7mm i serduszko!;):)
    Odczekaj parę dni, bo pęcherzyk rośnie okolo 1 mm na dobę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2015, 18:35

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ