Brak pęcherzyka pod koniec 5 tygodnia
-
Jestem w 5 tygodniu (4tc+6) i dziś zaczęły się plemienia. Lekarz stwierdził że jest ciałko żółte ale nie widać pęcherzyka, endometrium 25mm.
Czy to znaczy, że jeszcze może być za wcześnie na pęcherzyk czy niestety już z tego nic nie będzie. Wczoraj beta była 5309, dziś czekam na kolejną bo pobrali mi krew...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 16:19
-
Ciałko żółte na jajniku? Czyli potwierdzenie owulacji. Najczęściej pęcherzyk uwidacznia się przy becie około/ponad 1500, ale z tym róźnie bywa, czasem uwidacznia się przy większym stężeniu, dlatego poleca się chodzić na pierwsze usg w 7 tyg. Najważniejszy jest w tym momencie przyrost tej bety, jesli bedzie wzrastał prawidłowo i według normy to pęcherzyk urośnie i będzie widoczny na usg.
kamenkaa lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Tomiika przykro mi.
W 33 dc miałam bete1565 a na usg nic nie było widać. To był tydzień 5, dni 0. Czy to może sugerować ciążę pozamaciczna? Dodatkowo mam ból podbrzusza i kłócie po bokach brzucha. Czy u kogoś to się szczęśliwie skończyło- beta wyższa niż 1500 i pecherzyk który się pojawił później?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 20:32
Synek 12.09.2010 - mój kochany urwisek
Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
-
Pęcherzyk pojawia się gdy beta przekracza 1500, będzie widoczny "na dniach". Martwic się można jak przekracza 4000 i nadal nie jest dostrzegalny, ale to nadal o niczym nie przesądza.
Lies lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualnytomiika wrote:Beta jest ponad 6000 tyle się tylko dowiedziałam ale rozkrecilo się krwawienie... Nikt chyba nigdy nie znajdzie przyczyny moich poronienień.
A próbowałaś brać luteinę albo duphaston od pozytywnego testu? Ja do tej pory poroniłam 3 razy i dopiero teraz wydaje się być wszystko ok. i właśnie jestem na luteinie. W moim przypadku pomogła -
U mnie na szczeście na razie jest w porządku - w 36 dc pojawił się pecherzyk i ciałko żółte. Ciąża pozamaciczna wykluczona. Mam nadzieję, że to pocieszy dziewczyny, które mają podobną sytuację - 5 tydz. i brak pęcherzyka.
NatiB miałaś racjęSynek 12.09.2010 - mój kochany urwisek
Maluszek 12 tc [*] 23.07.2015
-
Witam!
Oj się u mnie narobilo... Pęcherzyk pojawił się dopiero przy hcg ponad 6500.
Stwierdził lekarz ogromnego krwiaka 15x3 cm! Pęcherzyk miał 14mm.
Krwawienie było do soboty rana. Dostałam acard, kroplowke i cylkonamine. Ustało już całkowicie, nawet nie plamie.
Dziś mnie wypisali. Krwiak ma średnicę 22mm, pecherzyk 12mm (zmniejszyły się nie wiem czemu) i ciałko żółte (chyba w pęcherzyku....?) 2,3mm. Zarodka brak HCG dzisiejsze 9305.
Mam leżeć i chodzić tylko do toalety.
Także chyba moja kuleczka walczy... Miejmy nadzieję...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 20:12
-