Brak zarodka, Beta rośnie słabo. Czy jest sie czym martwic
-
Cześć. 11.01 miałam ostatnia miesiączkę. Cykle regularne co 26dni.
12.02 zrobiłam betę 27,1 tego samego dnia wizyta u ginekologa nie wykazała nic. 16.02 Beta 338,9. Dzis 20.02 Beta 998. Usg wykazało mały pusty pęcherzyk. Zdaniem ginekolog Beta przyrasta słabo, póki co nie widać zarodka i nie nastawiać się zbyt optymistycznie. Pytanie do was, czy któraś z Was miała taka sytuacje? Czy zarodek rozwinął się? Co robic, a czego unikać ? Zeby miało to jakikolwiek wpływ na rozwoj zarodka i utrzymanie ciąży. -
Szkoda że nie sprawdziłaś bety po 2 dniach bo tak się podobno sprawdza przyrost. Ale jeśli patrzeć, że beta miałaby rosnąć co dwa dni minimum o 66% to wygląda, że masz nawet trochę więcej
Taka beta to jeszcze za mało raczej żeby iść na USG i oglądać pęcherzyk. Musisz poczekać.
Który masz tydzień? Wygląda na to, że Twoją ciąża jest odrobinkę starsza od mojej. Właśnie dlatego nie idę jeszcze na badanie, żeby się nie stresować że nic nie widać . Będę dzwonić do lekarza dopiero 26.02 i się umówimy na spokojnie.
Możesz sobie zbadać progesteron i tsh dla spokoju, a na usg się umów jak będziesz w 7 tyg. Może poszukaj innego lekarza?
-
Andzia77 wrote:Cześć. 11.01 miałam ostatnia miesiączkę. Cykle regularne co 26dni.
12.02 zrobiłam betę 27,1 tego samego dnia wizyta u ginekologa nie wykazała nic. 16.02 Beta 338,9. Dzis 20.02 Beta 998. Usg wykazało mały pusty pęcherzyk. Zdaniem ginekolog Beta przyrasta słabo, póki co nie widać zarodka i nie nastawiać się zbyt optymistycznie. Pytanie do was, czy któraś z Was miała taka sytuacje? Czy zarodek rozwinął się? Co robic, a czego unikać ? Zeby miało to jakikolwiek wpływ na rozwoj zarodka i utrzymanie ciąży.Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-