X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brak zmęczenia na początku ciąży
Odpowiedz

Brak zmęczenia na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marika86 Debiutantka

Wysłany: 11 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z was nie odczuwala zmęczenia w 1 trymestrze? Jestem dopiero w 6 tyg (5 tyg,5dni) ale nie czuje jakiegos zmeczenia ani potrzeby snu wszedzie i zawsze. W zasadzie to spie po 6-7godz mąż. Czy to normalne, że nie dopadło mnie takie zmęczenie?
    Inne objawy są typu zmiana smaków, wrażliwość na zapachy i mdlosci gdy poczuje jakiś zapach mocny i powiększające się piersi. Jak jest u was?

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie masz powodu, żeby się martwić :) ja w pierwszym trymestrze wcale nie byłam zmęczona ani senna. Dokuczała mi nawet bezsenność. Teraz za to jestem zmęczona cały czas, a zasypiam przed 22 :) U każdej kobiety jest inaczej z objawami.

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na początku ciaży i w sumie z objawów mam lekkie mdłości rano, zmienił mi się lekko smak i zapach i ból piersi a właściwie sutków.
    Zmęczona jest trochę bardziej może ale nie jest to jakoś strasznie uciążliwe.

Co do wieku mojej ciąży to ciężko określic. Jakiś 5 tydzień był w zeszłym tygodniu i było widać tylko pęcherzyk 7mm. Teraz idę dopiero dopiero za tydzień do lekarza i licze już na serduszko i konkretniejsze informacje :)

• Delvila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie to bywa. Ja na początku miałam tak jakby trochę więcej energii (ok. 5 tygodnia), by dwa tygodnie później po pracy od razu kłaść się spać, bo nawet na ugotowanie obiadu nie było sił.
    Z kolei w pierwszej ciąży w ogóle nie czułam jakiegoś zwiększonego zmęczenia.
    Różnie bywa. Ciesz się ciążą i zero zmartwień ;)

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poczatkowo (praktycznie cały I trymestr) miałam wiecej energii. Smigalam wszedzie bez zmeczenia, ba nawet budzilam się wczesniej, w granicach 6-7 godziny.
    Zmeczenie ale też w sumie w miare umiarkowane dopadlo mnie dopiero w drugim trymestrze.
    Mały zdrowiutki :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ