Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brak zmęczenia na początku ciąży
Odpowiedz

Brak zmęczenia na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marika86 Debiutantka

Wysłany: 11 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z was nie odczuwala zmęczenia w 1 trymestrze? Jestem dopiero w 6 tyg (5 tyg,5dni) ale nie czuje jakiegos zmeczenia ani potrzeby snu wszedzie i zawsze. W zasadzie to spie po 6-7godz mąż. Czy to normalne, że nie dopadło mnie takie zmęczenie?
    Inne objawy są typu zmiana smaków, wrażliwość na zapachy i mdlosci gdy poczuje jakiś zapach mocny i powiększające się piersi. Jak jest u was?

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Nie masz powodu, żeby się martwić :) ja w pierwszym trymestrze wcale nie byłam zmęczona ani senna. Dokuczała mi nawet bezsenność. Teraz za to jestem zmęczona cały czas, a zasypiam przed 22 :) U każdej kobiety jest inaczej z objawami.

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • mother_to_be Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na początku ciaży i w sumie z objawów mam lekkie mdłości rano, zmienił mi się lekko smak i zapach i ból piersi a właściwie sutków.
    Zmęczona jest trochę bardziej może ale nie jest to jakoś strasznie uciążliwe.

Co do wieku mojej ciąży to ciężko określic. Jakiś 5 tydzień był w zeszłym tygodniu i było widać tylko pęcherzyk 7mm. Teraz idę dopiero dopiero za tydzień do lekarza i licze już na serduszko i konkretniejsze informacje :)

• Delvila Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnie to bywa. Ja na początku miałam tak jakby trochę więcej energii (ok. 5 tygodnia), by dwa tygodnie później po pracy od razu kłaść się spać, bo nawet na ugotowanie obiadu nie było sił.
    Z kolei w pierwszej ciąży w ogóle nie czułam jakiegoś zwiększonego zmęczenia.
    Różnie bywa. Ciesz się ciążą i zero zmartwień ;)

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poczatkowo (praktycznie cały I trymestr) miałam wiecej energii. Smigalam wszedzie bez zmeczenia, ba nawet budzilam się wczesniej, w granicach 6-7 godziny.
    Zmeczenie ale też w sumie w miare umiarkowane dopadlo mnie dopiero w drugim trymestrze.
    Mały zdrowiutki :)

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ