X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr bromergon na początku ciąży
Odpowiedz

bromergon na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem w 5tc i z powodu troszkę podwyższonej prolaktyny brałam bromergon 1tbl dziennie, słyszałam różne opinie jedne że trzeba odrazu odstawić po zajściu w ciąże, inne że stopniowo odstawiać, aby z powodu zbyt wysokiego skoku prolaktyny nie stracić maleństwa. Dziś mam wizytę u gina i dowiem się o i jak ale chciałabym wiedzieć jak było u Was. Wiadomo że co lekarz to opinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:33

[img][/img]
  • Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez bralam jedna tabletke i po tym jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy musialam od razu odstawic. Masz mala dawke takze nic sie nie stanie. Planujac ciaze wczesniej juz pytalam mojego gina co w takiej sytuacji.

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 11:29

[img][/img]
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam w 5 tc. Brałam 1 a jak kazał odstawić to 5 dni 0.5 tabl.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę brała do końca 1 trymestru, bromergon nie wykazuje szkodliwego wpływu na dzidziusia dlatego lepiej nie ryzykować nagłym odstaawieniem - takie info dostałam :)

[img][/img]
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dwóch ciążach brałam tak do potwierdzenia ciąży do 9 tyg.

Nalunia lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja właśnie usłyszałam dziś od innej lekarki,niż ta, u której potwierdziłam ciążę,że mam brać Bromergon nawet do 32 tyg.ciąży..bo jeśli zawsze miałam wysoką prolaktynę, to szkoda by było ryzykować i stracić dzidziusia przez to..bo podobno skok prolaktyny jest częstą przyczyną poronień. I już jestem w kropce i nie wiem czy brać, czy nie brać. a może organizm sam wyrównał tą prolaktynę dzięki zajściu w ciążę? zastanawiam się,czy nie zrobić badań sobie , czy jest nadal za wysoka i sama zdecydować.. jak myślicie?

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka ja tez właśnie tak słyszałam, mój mąż (lekarz) sprawdził w enc. leków i bromergon jest w grupie C - czyli nie udowodniono nigdy negatywnego wpływu na ciąże bromokryptyny, potwierdził to mój gin prowadzący, na razie powiedział żebym brała do konca 1 trymestru na pewno. JA wolę spać spokojnie i brać bromka niż poźniej obwiniać się że odstawiłam i zbyt wysoki poziom prolaktyny zaszkodziłam maleństwu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 17:08

[img][/img]
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Betka ja tez właśnie tak słyszałam, mój mąż (lekarz) sprawdził w enc. leków i bromergon jest w grupie C - czyli nie udowodniono nigdy negatywnego wpływu na ciąże bromokryptyny, potwierdził to mój gin prowadzący, na razie powiedział żebym brała do konca 1 trymestru na pewno. JA wolę spać spokojnie i brać bromka niż poźniej obwiniać się że odstawiłam i zbyt wysoki poziom prolaktyny zaszkodziłam maleństwu.

Nalunia, a jeśli ja przestałam już go brać, to teraz mogę wrócić do niego znów i w takiej samej dawce zacząć brać, a potem odstawić i nic się nie wydarzy ?

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kochana, skontaktuj sie z lekarzem niech sprawdzi może zleci ci jakieś badania

[img][/img]
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekam do przyszłego tygodnia, mam wizyte we wtorek, moze wtedy mi powie dokładnie co i jak, na razie nic się nie dzieje, więc nie biorę na zapas..moja koleżanka też odstawila od razu i na razie nic się nie dzieje, a jest 2 tyg. w ciąży przede mną

Nalunia lubi tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam zrobić update, bromka będę brałą jeszcze przez tydzień czyli do 9tc, dziś gin potwierdził serduszko i mówil żebym powoli odstawiała :)

[img][/img]
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :) ja juz tez jednak biorę pol tabletki od wczoraj, wolę brać niż potem się dowiedzieć,że jest za późno..tym bardziej,że wczoraj mialam stres i czułam skok hormonów, a dziś od rana po Bromku jestem jakaś spokojniejsza i nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy może faktycznie miałam za wysoką prolaktynę już..

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, poczekaj do wizyty, mała dawka nie zaszkodzi a moze pomoże :) powodzenia Betka :)))))

[img][/img]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ