X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr bromergon na początku ciąży
Odpowiedz

bromergon na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem w 5tc i z powodu troszkę podwyższonej prolaktyny brałam bromergon 1tbl dziennie, słyszałam różne opinie jedne że trzeba odrazu odstawić po zajściu w ciąże, inne że stopniowo odstawiać, aby z powodu zbyt wysokiego skoku prolaktyny nie stracić maleństwa. Dziś mam wizytę u gina i dowiem się o i jak ale chciałabym wiedzieć jak było u Was. Wiadomo że co lekarz to opinia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:33

[img][/img]
  • Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rowniez bralam jedna tabletke i po tym jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy musialam od razu odstawic. Masz mala dawke takze nic sie nie stanie. Planujac ciaze wczesniej juz pytalam mojego gina co w takiej sytuacji.

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 11:29

[img][/img]
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam w 5 tc. Brałam 1 a jak kazał odstawić to 5 dni 0.5 tabl.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja będę brała do końca 1 trymestru, bromergon nie wykazuje szkodliwego wpływu na dzidziusia dlatego lepiej nie ryzykować nagłym odstaawieniem - takie info dostałam :)

[img][/img]
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dwóch ciążach brałam tak do potwierdzenia ciąży do 9 tyg.

Nalunia lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja właśnie usłyszałam dziś od innej lekarki,niż ta, u której potwierdziłam ciążę,że mam brać Bromergon nawet do 32 tyg.ciąży..bo jeśli zawsze miałam wysoką prolaktynę, to szkoda by było ryzykować i stracić dzidziusia przez to..bo podobno skok prolaktyny jest częstą przyczyną poronień. I już jestem w kropce i nie wiem czy brać, czy nie brać. a może organizm sam wyrównał tą prolaktynę dzięki zajściu w ciążę? zastanawiam się,czy nie zrobić badań sobie , czy jest nadal za wysoka i sama zdecydować.. jak myślicie?

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betka ja tez właśnie tak słyszałam, mój mąż (lekarz) sprawdził w enc. leków i bromergon jest w grupie C - czyli nie udowodniono nigdy negatywnego wpływu na ciąże bromokryptyny, potwierdził to mój gin prowadzący, na razie powiedział żebym brała do konca 1 trymestru na pewno. JA wolę spać spokojnie i brać bromka niż poźniej obwiniać się że odstawiłam i zbyt wysoki poziom prolaktyny zaszkodziłam maleństwu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 17:08

[img][/img]
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Betka ja tez właśnie tak słyszałam, mój mąż (lekarz) sprawdził w enc. leków i bromergon jest w grupie C - czyli nie udowodniono nigdy negatywnego wpływu na ciąże bromokryptyny, potwierdził to mój gin prowadzący, na razie powiedział żebym brała do konca 1 trymestru na pewno. JA wolę spać spokojnie i brać bromka niż poźniej obwiniać się że odstawiłam i zbyt wysoki poziom prolaktyny zaszkodziłam maleństwu.

Nalunia, a jeśli ja przestałam już go brać, to teraz mogę wrócić do niego znów i w takiej samej dawce zacząć brać, a potem odstawić i nic się nie wydarzy ?

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kochana, skontaktuj sie z lekarzem niech sprawdzi może zleci ci jakieś badania

[img][/img]
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczekam do przyszłego tygodnia, mam wizyte we wtorek, moze wtedy mi powie dokładnie co i jak, na razie nic się nie dzieje, więc nie biorę na zapas..moja koleżanka też odstawila od razu i na razie nic się nie dzieje, a jest 2 tyg. w ciąży przede mną

Nalunia lubi tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam zrobić update, bromka będę brałą jeszcze przez tydzień czyli do 9tc, dziś gin potwierdził serduszko i mówil żebym powoli odstawiała :)

[img][/img]
  • Betka86 Koleżanka

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok :) ja juz tez jednak biorę pol tabletki od wczoraj, wolę brać niż potem się dowiedzieć,że jest za późno..tym bardziej,że wczoraj mialam stres i czułam skok hormonów, a dziś od rana po Bromku jestem jakaś spokojniejsza i nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy może faktycznie miałam za wysoką prolaktynę już..

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jasne, poczekaj do wizyty, mała dawka nie zaszkodzi a moze pomoże :) powodzenia Betka :)))))

[img][/img]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ