X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Brzuszek!!!
Odpowiedz

Brzuszek!!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 11 tygodniu a brzuch mi już podskoczył??? Nawet moja córka zauważyła!! To możliwe tak wcześnie??? W pierwszej ciąży coś tam było widać 14-16 tydzień??!! A teraz 11 i bandzioszek wyskoczył :-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe to????!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że przy kolejnych ciążach brzuszek wcześniej może się pojawić:). Ale czy na pewno to nie wiem.

• Jeżyna&Malina Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 10 tyg i mam podbrzusze takie jakbym po prostu cały czas miała pełen pęcherz. I widać to zzaokrąglenie chociaż wiem, że na ciążowy brzuszek to jeszcze za wcześnie ale jakoś nie mogę się dopiąć w niektórych dżinsach już i ewidentnie czuje, że brzusio rośnie:)

"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kataloza myślę, że to jest jak najbardziej możliwe. Po mnie może nie było widać te 3, 4 tygodnie temu, ale już mi było ciężko się zapiąć w spodnie. Poza tym, dla bliskich osób nawet najmniejsza zmiana jest widoczna. Teraz jestem na początku 15 tygodnia i już widać lekkie zaokrąglenia, przy obcisłych ciuchach już niektórzy mogą zauważyć, że coś jest na rzeczy. Myślę, że jeszcze 2 tygodnie i nie będzie żadnych wątpliwości :)

l54t4dr.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie niby człowiek wie a okazuje się że nie wie nic....:-) Też czytałąm że w drugiej ciąży widać szybciej brzuszek ale aż tak szybko.....a może to moje złudzenia.....i na dodatek piszę to o tej godzinie :-( Spać nie mogę.....

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w pierwszej ciąży i też już w połowie 3 miesiąca brzuszek było konkretnie widać :)
    Pocieszam się, że podobno jak rośnie równomiernie od początku, to lepiej pod kątem ewentualnych rozstępów niż jak wystrzeli z nagła później ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo powiem Wam że naprawdę widać sama się uśmiecham do siebie normalnie:-) że tak wcześnie:)

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt3e3km5xv544v.png[/link]

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kasia88 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi. Taki zaokraglajacy sie brzuszek jest uroczy :)

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem w 1 ciąży - w 12 tygodniu. I podbrzusze już mi się całkiem widocznie zaokrągliło... Zawsze byłam bardzo szczupła i miałam płaski brzuch, więc znajomi to zauważają... jestem w szoku bo myślałam, ze zacznie być coś widać dopiero po 16 tygodniumoże....

A w pracy jeszcze nic nie powiedziałam, dlatego staram się chodzić w luźnych bluzkach, ale powoli mi się kończą ich zasoby.... :(

• NatiB Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelitka sie przesuwają pod wplywem rosnącej macicy i one tak wypychają te powłoki brzuszne i tworzą taki początkowy ciążowy brzuszek :) juz w 8 tyg wieczorami bylo widać delikatnie odstający brzuch po całym dniu posiłkow itd :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 14:26

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie też.....czuję się z tym dziwnie ...bo jak pomyślę że teraz widać to co będzie w 30 tygodniu???!!!! Chyba odfrunę:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mi sie wydawało ;p Rósł rósł i rósł i nie urosl az tak wielki jak myslalam ze urosnie.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córką miałam ogromny bandzioszek!! Ciekawe jak teraz potoczą się jego losy:)?

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • kasia88 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dzis rano rowniez zaobserwowalam zaokraglony brzuszek, ktorego nie da sie wciagnac :) U mnie dzis 10+5 i to moja pierwsza ciaza.

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • paolcia88 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Jelitka sie przesuwają pod wplywem rosnącej macicy i one tak wypychają te powłoki brzuszne i tworzą taki początkowy ciążowy brzuszek :) juz w 8 tyg wieczorami bylo widać delikatnie odstający brzuch po całym dniu posiłkow itd :)

No właśnie kończę 8 tydzień i od dwóch dni wieczorami mam taką większą piłeczkę :D

hchy3e3ky0mvg7aj.png
  • kataloza Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż niewiarygodne to wszystko:-) Jeszcze momentami uwierzyć w to nie mogę:-) Bardzo bym chciała już Listopad:)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 10tc+3 i rodzice się śmieją, że jak się najem tak porządnie to wyglądam jak w 4/5 miesiącu, a zawsze miałam płaski brzuszek. Przed ciążą byłam dość szczupłą osobą, a tutaj już taka niespodzianka! Maluszek rośnie. <3

• pendzel Debiutantka

Wysłany: 8 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak jest z tym brzuszkiem? Bo ja dopiero zaczynam 5tc a brzuszek konkretnie mi wychodzi... zawsze miałam płaski a teraz wyglądam jak na 5miesiąc!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ