X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża obumarła?błąd lekarza?
Odpowiedz

Ciąża obumarła?błąd lekarza?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia2023 Debiutantka

Wysłany: 28 czerwca 2023, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
    -07.06 byłam na USG ciąża potwierdzona ,zarodek 0,27cm według lekarza 5tydz brak tętna
    -20.06 ponowna wizyta u tego samego lekarza ,zarodek 0,47cm pęcherzyk ciążowy ok,pęcherzyk żółtkowy ok,7 tydz brak tętna ,diagnoza -ciąża obumarła
    Nie wierzę ,dzwonię po innych lekarzach.
    -27.06 wizyta u innego lekarza ,zarodek 0,53cm tętna brak ,pęcherzyk ciążowy podrósł (wskazuje na 7,2 tydz,zarodek na 6,2tydz) beta 86412...lekarz stwierdził ,że nie wygląda to dobrze...ja dalej mam nadzieję ....jutro kolejna beta,a w piątek kolejna wizyta u kolejnego lekarza....czy jest szansa ,że jednak z dzidzią będzie wszystko dobrze?ja wciąż mam nadzieję i się nie poddaje.Z naszych obliczeń wychodzi właśnie ,że to 6 tydz ciąży ,ostatni cykl trwał 60dni,ja czuję się bardzo dobrze,nie ma plamień itp.Czy któraś z was była w podobnej sytuacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2023, 13:08

• alauda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Natalia,

zarodek powinien rosnąć dużo szybciej. Miałam podobną sytuację - pęcherzyk odpowiadał wiekowi ciąży ale zarodek był o tydzień młodszy.

U mnie niestety się nie udało. Ale ja wiedziałam dokładnie kiedy miałam owulację i mam też w miarę regularne cykle.
    Może u Ciebie owulacja była później i jest jeszcze nadzieja, że Kropek nadrobi ale tutaj potrzeba czasu - odczekać znów tydzień, dwa tygodnie i wtedy sprawdzić jak to wygląda. Ciężko tak czekać ale nic innego nie można zrobić :(

Natalia2023 lubi tę wiadomość

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań

Wysłany: 28 czerwca 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź.Ciężko jest czekać😔Dalej mam nadzieję ,że serduszko zacznie bić ,że nadrobi ,a lekarze poprostu są w błędzie 😔

Wysłany: 28 czerwca 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A beta?to normalny poziom?nigdy wcześniej jej nie robiłam,nie znam się

• alauda Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to jest normalny poziom. Ale niestety beta może przyrastać cały czas a zarodek w dalszym ciągu się nie rozwijać. Związane to jest z tym, że kosmówka rozwija się, mimo, że zarodek już nie.

Ja czekałam dwa tygodnie na rozwój sytuacji. Poza tym lekarze też musieli mieć pewność, że nie uda się w 100%. I tak było - zarodek po tym czasie nawet się zmniejszył.

Mam nadzieję, że Twoja historia zakończy się inaczej i że jednak Kropek ruszy z kopyta. Wszystko zależy kiedy miałaś owulację, jak szybko doszlo do implantacji itd. Trzymam za Was mocno kciuki!

10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
    05.23 💔 9/10tc (naturals)

4xIVF ➡️ 7 transferów ❌ ➡️ koniec starań

Wysłany: 28 czerwca 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana!Jutro zrobię Betę drugi raz,zobaczę jaki wynik.W piątek do lekarza.Nie poddam się tak łatwo ,trzeba to będę czekać kolejne dwa tyg

alauda lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ