ciaza w Niemczech
-
Ja chodzę teraz do Polki. W moich dwoch wczesniejszych ciazach , ktore poronilam chodzilam do niemieckiego lekarza. Dla mnie duża różnica, bo wczesniej lekarz powiedzial ze nie wystawi mi zaswiadczenia o ciąży dla pracodawcy no moze dopiero po 12 tyg. Teraz w 5 tyg nie mialam z tym problemu i od razu dostalam to zaswiadczenie, co jest dla mnie wazne bo mam ciezka ,fizyczna pracę. W dodatku nie znam tak dobrze niemieckiego i znacznie lepiej czuje sie u Polki. Ja jestem z okolic Memmingen
-
Ja okolice Trier. Powiedzcie mi kiedy dzwonic w sprawie położnej? Slyszalam, ze juz moge bo potem moze byc problem... Sama chciała bym poczekac do nastepnej wizyty i się upewnic ze wszystko ok. Wizyte mam 7.12
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 09:07
-
Paulina G myślę, że na położną jeśli chcesz tzw Beleghebamme to może być już za późno! Ja już 1,5tygodnia temu obdzwoniłam wszystkie w mojej okolicy i jestem póki co na liście rezerwowej. Podobno to trzeba załatwiać ok 5-6 tyg ciąży, właściwie zaraz po teście:)
Paulina.G lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Paulina G myślę, że na położną jeśli chcesz tzw Beleghebamme to może być już za późno! Ja już 1,5tygodnia temu obdzwoniłam wszystkie w mojej okolicy i jestem póki co na liście rezerwowej. Podobno to trzeba załatwiać ok 5-6 tyg ciąży, właściwie zaraz po teście:)
-
Ja tez mieszkam w de... lecze sie w klinice leczenia nieplodnosci u niemca i mojego gina spoza kliniki mam rowniez niemca... 5 grudnia zobaczylam blada kreseczke ktora do 10 byla juz wielkimi tlustymi krechami... w zeszly poniedzialek na usg widoczny pecherzyk w.ktorym juz cis bylo widac i drugi ktory byl niepewny... w czwartek kolejne usg...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja też jestem w Niemczech Co do badań prenatalnych to robiłam je tu w Niemczech, u bardzo dobrego polskiego ginekologa, więc było warto. Położną Polkę mam wstępnie zarezerwowaną i mam nadzieję, że tak zostanie
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Martyna.W wrote:Witam dziewczyny, ja mieszkam w Niemczech w Bawarii i jestem w 12 tyg ciąży. Mam pytanie, czy badanie genetyczne te do 13 tyg i 6d przez usg są wykonywane bezpłatnie? Pozdrawiam
-