X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ciąża z zaskoczenia
Odpowiedz

Ciąża z zaskoczenia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aguska23 Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia 2021, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i kompletnie zielona na temat ciąży. Generalnie udało się zająć w pierwszym cyklu i kompletnie nie jestem na to przygotowana. Spodziewałam się że to trochę zajmie i nie robiłam żadnych badań przed staraniami, nie brałam żadnych witamin, kwasu foliowego itd. Wczoraj test wyszedł pozytywny (14dpo) i zastanawiam się czy powinnam zacząć coś brać jakieś suplementy czy coś, boję się że przez to nie dbanie o siebie coś się stanie. Betę jak i wizytę u ginekologa mogę ogarnąć dopiero za 2 tygodnie. Pomocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2021, 20:21

• Aaasti Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwas foliowy, witamina D, świeże owoce i warzywa i duuuużo spokoju :)

• Werax Znajoma

Wysłany: 24 stycznia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najlepiej to sobie kup takie witaminy dla kobiet w ciąży np.fembion czy nawet coś tańszego

• daria1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2021, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soki-buraczane naturalny sok z buraka[/url] ma w sobie tyle witamin, żelaza, kwasów i azotanów że nie potrzeba nic wiecej przyjmować w formie tabletek, tylko trzeba sie przekonac do smaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2021, 14:56

ubranka dla niemowląt
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ