X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Clexane - zastrzyki w brzuch
Odpowiedz

Clexane - zastrzyki w brzuch

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 4 października, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane!
    Jestem na samym początku ciąży (14 dpo), a ze względu na to, że dwie poprzednie poroniłam, mam od razu przepisaną Luteinę i Clexane. No i tu zaczyna się problem... ponieważ lekarz kazał mi robić zastrzyki w południe, a wtedy zwykle jestem sama (mąż w pracy). Póki co zrobienie sobie samej zastrzyku w brzuch jest dla mnie nie do przejścia, do tego to okropnie mnie boli :(((dziś jeszcze mąż na urlopie, więc mi zrobił) Wiem, że wszystkie babki same sobie robią i mam nadzieję, że w końcu się przemogę. Czy macie na to jakieś patenty? Chociaż na złagodzenie bólu?

• Tyśka36 Ekspertka

Wysłany: 4 października, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Witajcie Kochane!
    Jestem na samym początku ciąży (14 dpo), a ze względu na to, że dwie poprzednie poroniłam, mam od razu przepisaną Luteinę i Clexane. No i tu zaczyna się problem... ponieważ lekarz kazał mi robić zastrzyki w południe, a wtedy zwykle jestem sama (mąż w pracy). Póki co zrobienie sobie samej zastrzyku w brzuch jest dla mnie nie do przejścia, do tego to okropnie mnie boli :(((dziś jeszcze mąż na urlopie, więc mi zrobił) Wiem, że wszystkie babki same sobie robią i mam nadzieję, że w końcu się przemogę. Czy macie na to jakieś patenty? Chociaż na złagodzenie bólu?
    Hej mi kazała robić zastrzyki na wieczór ja robię praktycznie przed spaniem,zależy jak się wbije raz boli raz nie nie ma.chyba na to rady trzeba przecierpieć siniaki też się robią ale to normalne ,może kwestia wprawy z czasem będzie Ci łatwiej

Flubbershy lubi tę wiadomość

• sewi3 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Witajcie Kochane!

Ja też robiłam i robię tylko wieczorem. To znaczy mąż mi robi, bo ja mimo kilku prób nie dałam rady. Ten moment przebicia skóry igłą jest dla mnie nie do ogarnięcia. Jak nie było męża to szłam do sąsiadki...

13.12.2013 synek Oliwier 😍
    06.2018 poronienie w 6tc😪
    08.2018 poronienie zatrzymane w 8tc 😪
    01.2023 poronienie w 6tc 😪
    05.2023 poronienie w 7tc 😪
    31.01.2024 Aniołek Adaś z 33tc 😭👼💔
    "Jeśli czasem patrzysz w niebo, to znaczy, że jeszcze w coś wierzysz..."

05.10. - II 😍
    14.10. - mamy ❤️
    23.11. - I prenatalne - 6,4cm maleństwa 😘 USG w porządku
  • HolyFantasia Autorytet

Wysłany: 6 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Witajcie Kochane!

Na ból bardzo pomaga mocne schłodzenie miejsca wkłucia, ja mam specjalny taki okład żelowy, do kupienia w aptece. Trzymasz go w zamrażarce i kładziesz na skórę przed zastrzykiem.
    To mega game changer, wkłucia praktycznie nie czuć, jedyne boli sam roztwór pod skórą, ale na to już nie ma rady. 😉

Flubbershy, Alex92, Majeczkaaa! lubią tę wiadomość

♀️ '93 (31 lat)
    AMH 2.61
    wyniki w normie

♂️ '89 (35 lat)
    bardzo niska liczebność i koncentracja plemników
    genetyka ok👍

03.06.2024 - kwalifikacja do in vitro ICSI
    24.07 - start stymulacji (z torbielą czynnościową 18 mm)
    02.08 - punkcja 💉 pobrano 13 🥚, dojrzałych 12 🥚
    - wszystkie poszły do zapłodnienia 🤞
    zarodki 5 doba: ❄❄❄
    07.08 - transfer ET 4.1.1 🌺
    7 dpt - beta 3,4 mlU
    9 dpt - beta 13,6 mlU
    12 dpt - beta 54,4 mlU
    14 dpt - beta 161,7 mlU
    20 dpt - beta 1490 mlU
    26 dpt - beta 6631 mlU CRL 3.3 mm, jest ❤
    13+3 I USG prenatalne: CRL 6.3 cm ❤ ryzyka b. niskie, chłopiec 😊💙
    21+3 II USG prenatalne: 380g, wszystko w normie 🤗

preg.png
  • MamaOlka2021 Ekspertka

Wysłany: 6 października, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Witajcie Kochane!
    U mnie jest różnie raz wbijam się bez problemu boli przy wstrzykiwaniu, a czasem jak się wbijam to jakbym w kamień się wbijała tak ciężko wchodzi i nie wiem od czego to zależy, ale już się przyzwyczaiłam do tego . Dasz radę

👩 28 👱‍♂️28

2018-👼💔 (9tydz)
    2019-👼💔 (11tydz)
    2021- 👶🏼 synek
    2024- 👼👼💔 (16tydz)
  • Clarson Ekspertka

Wysłany: 9 października, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zeby nie bolalo i nie bylo siniaka trzeba powoli wstrzykiwać preparat. Nawet bardzo powoli

preg.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 10 października, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wszystkim za porady! ❤️

• Meggi5991 Koleżanka

Wysłany: 29 października, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Witajcie Kochane!

Ja mam neoparin teraz i położna powiedziała mi że czym dalej pępka tym mniej boli , zaczęłam tak robić i nie mam nawet siniaków 😉 Też ciężko było mi zacząć ale nie miałam wyjścia w trakcie stymulacji i po. Obecnie wzięłam już 90 zastrzyków najwięcej 6 jednego dnia gdy miałam podwójne wyzwolenie przed punkcja. Mąż mówi, że już mogę pracować jako pielęgniarka 😂

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ