Co zamiast kremu clotrimazolum w I trymestrze?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Globulki Pimafucin podobno są najbezpieczniejsze, sama ich używałam w 6 tygodniu. Ostatnio znowu coś się przypałętało i stosowałam globulki Macmiror, ufałam im mniej niż Pimafucinowi, ale skoro lekarka prowadząca mi je zaleciła to pewnie wie co robi.
Pani doktor która robiła mi niedawno usg powiedziała, że w ciąży można bezproblemowo ratować się Iladian direct plus, bo jest bez recepty i odbudowuje florę bakteryjną. Clotrimazolum zewnętrznie doraźnie też nie zaszkodzi nawet w pierwszym trymestrze, ale to w ostateczności i tylko kilka razy jak naprawdę jest źle. A no i dodatkowo trzeba wspierać florę bakteryjną pijąc np. kefiry, jogurty, actimele, ograniczyć cukier w diecie, bo sprzyja rozwijaniu się infekcji. I najważniejsze używać płynu do higieny intymnej o niższym ph, np. 3,5. -
Ja miałam przepisany clotrimazolum w pierwszym trymestrze, nie wiem którymi był tydzień, 12 może. Lekarz mi powiedział ze to jest jedyny krem na grzybice ktory można stosować w pierwszym trymestrze. A poza nim to polecam lacibios femina żel. Do smarowania.
-
Pimafucin globulki, niektórzy lekarze mówią ze w 1 trym nie można stosować clotrimazolum, ale 12 tydz to juz jak 2 trymestr poza tym krem zawiera dużo mniejsze stężenie leku niz globulki, w każdym bądź razie grzybice samym kremem może być ciężko wyleczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:18
-