WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Ćwiczenia w I trymestrze ciąży
Odpowiedz

Ćwiczenia w I trymestrze ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Dziewczyny czy uprawiacie jakiś sport w I trymestrze? Ja byłam w trakcie odchudzania, kiedy okazało się, że jestem w ciąży..Nadal bardzo się sobie nie podobam, a wiem, że w ciąży może być jeszcze gorzej :< dlatego chciałabym kontynuować ćwiczenia i zdrowo się odżywiać, tylko nie wiem na jaką formę aktywności mogę sobie pozwolić? Podpowiedzcie :)

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam plany ćwiczyć, ale takie zmęczenie mnie dopadło w 1 trym a teraz jestem chora od tygodnia, że na razie nic nie robię. Ale jak nie masz ciąży zagrożonej to na YouTube jest masa ćwiczeń dla ciężarnych do odpowiedniego trymestru. To głównie jakieś rozciągania, przysiady itp. Wiem, że trzeba unikać wstrząsów, czyli np. biegania, skakania, jazdy konno/na rowerze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 16:45

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam na fitness przed ciążą. Na razie sobie odpuściłam bo nawet jeszcze nic nie widać na usg. Jak lekarz mi potwierdzi, że wszystko jest ok to mam zamiar zapisać się na jakieś specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży albo ćwiczyć sama w domu. W internecie można faktycznie znaleźć wszystko ważne, żeby lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań.
    W końcu warto ćwiczyć dla dobrego samopoczucia i zdrowia maluszka a i poród będzie łatwiejszy. I na pewno łatwiej wrócić potem do formy po ciąży.

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą cwiczylam-siloeownia,basen i konie. Teraz od początku ciąży zrezygnowałam jedynie z koni. Ale 3 razy/tyg chodzę na basen, 2 razy w tyg na silownie-trener dostosowal mi plan,dodatkowo spacery, piłka w domu. Dzieki temu dobrze się czuje,nic mnie nie boli - ani krzyż ani nic,nie puchne, itp. Także polecam, tylko musi to być za wiedzą i zgoda lekarza i dostosowane do formy i aktywności przed ciążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 23:01

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ