X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr cytologia - łągodny stan zapalny
Odpowiedz

cytologia - łągodny stan zapalny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • akita Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki, dzisiaj byłam u gino i cytologia wykazała, że mam łagodny stan zapalny jestem w 9tyg. ciąży i przepisał mi gynalgin. Brała któraś z Was? Powiem, że na ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży nie powinny tego brać i się przestraszyłam, ale przecież lekarz mi przepisał..

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akita wrote:
    Hej dziewuszki, dzisiaj byłam u gino i cytologia wykazała, że mam łagodny stan zapalny jestem w 9tyg. ciąży i przepisał mi gynalgin. Brała któraś z Was? Powiem, że na ulotce jest napisane, że kobiety w ciąży nie powinny tego brać i się przestraszyłam, ale przecież lekarz mi przepisał..

Masz na myśli wymaz z szyjki macicy?

Na każdym leku piszą, że nie jest dla kobiet w ciąży, albo, żeby skonsultować się z lekarzem. Jak lekarz Ci to przepisał to bierz :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • akita Znajoma

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wymaz. Dzięki:) Chyba popadam w paranoję;P

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ