X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czy jest możliwość?
Odpowiedz

Czy jest możliwość?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alicja110 Debiutantka

Wysłany: 7 września 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim!
    Przyszłam do Was z niemałą zagadką. Mianowicie - mam cykle 28 dniowe (+/- 2 dni). Ostatnią miesiączkę miałam od 26.08-30, więc kolejna powinna być od 23-27.
    Stosunek bez zabezpieczenia miał miejsce 7 sierpnia i 10, a 8 z tego co kalendarz pokazuje była owulacja. Miesiączki jak nie było, tak nie ma. Robiłam trzy testy, ale jak się okazało za wcześnie, bo jakoś między 23 a 29.
    Ogólnie to przez cały ten czas dziwne rzeczy się ze mną działy. Przez dłuższy czas nie odczuwałam wcale głodu i ciężko było mi cokolwiek przełknąć, a od dwóch-trzech dni jem jak głupia.
    Upławy mam przezroczyste i baaardzo dużo ich jest (jakbym ciągle podniecona chodziła :x),czasem białe. Jakoś w drugim czy trzecim dniu zapowiadanej miesiączki miałam beżowe, baaaardzo jasne upławy i w sumie już się nastawiałam na miesiączkę,a tu nic. Ciągle jestem zmęczona, niewyspana (przedtem śpiąc nawet 4h cały dzień spędzałam aktywnie i 0 zmęczenia). Pocę się też dużo bardziej niż wcześniej i pryszcze mnożą mi się tylko na skórze. Stres na pewno na to nie wpłynął, bo go nie było :P.
    Dziś robiłam badanie na beta-HCG i wyszedł negatyw, bo <0,100, a norma na 3 tydzień to 5,8-71,2, ale czy już mogłoby być dodatnie? Leci mi już kolejny cykl, 05.09 miała być owulacja, a upławy odkąd powinnam mieć okres jak wyżej. Jak myślicie? Może to być ciąża czy raczej nie?
    Jutro idę do lekarza i czy jeśli istnieje ryzyko ciąży to ginekolog wykryje tak szybko?

• Carisma Koleżanka

Wysłany: 7 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnią miesiączkę miałaś chyba 26 lipca, a nie 26 sierpnia?

Jeśli faktycznie owulację miałabyś 8 sierpnia to do tej pory, po 30 dniach, test z krwi już wykazałby ciążę. Skoro HCG jest zerowe to ginekolog tym bardziej nic nie zobaczy.

Może owulacja się przesunęła? Ale rozumiem, że zanotowałaś skok temperatury skoro kalendarz wykazał owulację.

Może w wyniku jakichś zaburzeń hormonalnych (TSH, prolaktyna...) owulacja była nieudana - czasem tworzy się torbiel, temperatura lekko się podnosi, ale owulacji nie ma. To może zaburzyć cykl i go wydłużyć. Ja tak właśnie miałam, objawy też miewałam dziwne.

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja owulację miałam 1 sierpnia i 11 dni później beta wynosiła 8,32.
    USG pokaże pęcherzyk ciążowy, gdy poziom HCG wynosi więcej niż 1000.
    Tak więc niestety, to nie ciąża :(

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, jeśli owulację miałaś tego dnia, który obstawiasz, to do tej pory betaHCG już na bank byłoby pozytywne. Więc ciąża odpada.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ