X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czy to było poronienie?
Odpowiedz

Czy to było poronienie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RosaW Nowa

Wysłany: 12 lutego 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich😊
    Chciałam Was prosić o radę... 26 stycznia miałam owulacje, na 5 lutego przypadał mi okres ale się spoźniał, zrobiłam test wyszedł negatywny. Dwa dni później rozbolał mnie brzuch i pojawiło się plamienie które trwało 3 dni. Test ciażowy wyszedł pozytywny 😊bardzo się ucieszyłam ale w tym samym dniu wieczorem zaczęłam krwawić ( kolejne 2 dni), nie było tragedi tylko towarzyszyły mi dość mocne skurcze w dole brzucha i byłam strasznie puchnieta. Testy nadal wychodzą pozytywne ale mam obawy że było to wczesne poronienie. Robiłam betę i jest w ciągu 48h wzrost w normie 11.90 na 27.90. Jutro idę jeszcze raz powtórzyć badanie. Tylko najbardziej martwi mnie mój niski progesteron bo wynosił w dniu krwawienia 0.34 a to bardzo mało.... Bardzo proszę o rady czy ktoś z Was miał podobnie?

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak tam u Ciebie?

03.2023💔 8tc 👼

01/25- IVF
    08.01- 💉 start stymulacji
    20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
    25.01 ET 5.1.2 (+EG)
    7dpt 22,87| 8dpt 31,9 prog 118 ng/ml| 10dpt 66,5
    12 dpt 165 prog 154 ng/ml| 16 dpt 320| 18 dpt 636

💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ