X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czy to może być ciąża ?
Odpowiedz

Czy to może być ciąża ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KaKamila Nowa

Wysłany: 26 listopada 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na te forum przypadkiem i zaryzykowałam wpisem. Sądzę, że zapytam się doświadczonych kobiet, które sprowadzą mnie na dobrą drogę. Otóż, moje Drogie, miesiączkę miałam tydzień temu, akurat w czwartek się skończyła. Od tego czasu strasznie boli mnie podbrzusze. Piersi bolą, a czasami to taki ból, że można na chwilę zacisnąć zęby. Od pewnego czasu mogłabym spać cały czas ( chodź zawsze miałam z tym trudności ) dołączam jeszcze objawy z bólem krzyża, mętny, biały śluz który wiąże się z mokrą pochwą. Wczoraj nie mogłam zasnąć bo tak mnie stymulowało na wymioty, że siedziałam przy miseczce. Co chwilę zaglądam i mam uczucie dostania okresu w danym momencie.
    Co o tym sądzicie ? Jeśli chodzi o apetyt, czasem potrafię zjeść dużo, a niekiedy aby ociupinkę. Testu co prawda nie robiłam, ale zastanawiam się nad tym.Co do miesiączki miałam ją bardzo czerwoną ( jak nigdy ).
    Każda odpowiedź jest dla mnie ważna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 06:06

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka była tydzień temu? Jeżeli była bardzo czerwona to wątpię żeby to była ciąża.
    Niekiedy dziewczyny mówią ze miały miesiączkę ale taka słaba, brązowa, wymieszane ze śluzem - taka miesiączka może oznaczać ciążę, wtedy nie jest miesiączka tylko plamieniem implantacyjnym świadczącym o zagniezdzeniu się zarodka.
    Najlepiej wybierz się do ginekologa i zapytaj za około 2 tygodnie, jeżeli będzie to ciąża nawet jak nie zobaczy zarodka zobaczy powiększająca się macice przygotowujaca organizm na ciążę. Wtedy będziesz mieć 100 % pewność :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • KaKamila Nowa

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze
    :)

• alciak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla własnego spokoju możesz zawsze wykonać test, tydzień po terminie miesiączki wynik powinien być już wiarygodny. A jeśli doliegliwości bólowe Cię niepokoją to faktycznie tak, jak mówi Paula najlepiej udać się do lekarza.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test z krwi też można, szybciej się dowiesz :)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ