X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Czy to może być ciąża ?
Odpowiedz

Czy to może być ciąża ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KaKamila Nowa

Wysłany: 26 listopada 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na te forum przypadkiem i zaryzykowałam wpisem. Sądzę, że zapytam się doświadczonych kobiet, które sprowadzą mnie na dobrą drogę. Otóż, moje Drogie, miesiączkę miałam tydzień temu, akurat w czwartek się skończyła. Od tego czasu strasznie boli mnie podbrzusze. Piersi bolą, a czasami to taki ból, że można na chwilę zacisnąć zęby. Od pewnego czasu mogłabym spać cały czas ( chodź zawsze miałam z tym trudności ) dołączam jeszcze objawy z bólem krzyża, mętny, biały śluz który wiąże się z mokrą pochwą. Wczoraj nie mogłam zasnąć bo tak mnie stymulowało na wymioty, że siedziałam przy miseczce. Co chwilę zaglądam i mam uczucie dostania okresu w danym momencie.
    Co o tym sądzicie ? Jeśli chodzi o apetyt, czasem potrafię zjeść dużo, a niekiedy aby ociupinkę. Testu co prawda nie robiłam, ale zastanawiam się nad tym.Co do miesiączki miałam ją bardzo czerwoną ( jak nigdy ).
    Każda odpowiedź jest dla mnie ważna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 06:06

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiączka była tydzień temu? Jeżeli była bardzo czerwona to wątpię żeby to była ciąża.
    Niekiedy dziewczyny mówią ze miały miesiączkę ale taka słaba, brązowa, wymieszane ze śluzem - taka miesiączka może oznaczać ciążę, wtedy nie jest miesiączka tylko plamieniem implantacyjnym świadczącym o zagniezdzeniu się zarodka.
    Najlepiej wybierz się do ginekologa i zapytaj za około 2 tygodnie, jeżeli będzie to ciąża nawet jak nie zobaczy zarodka zobaczy powiększająca się macice przygotowujaca organizm na ciążę. Wtedy będziesz mieć 100 % pewność :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • KaKamila Nowa

Wysłany: 26 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze
    :)

• alciak Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla własnego spokoju możesz zawsze wykonać test, tydzień po terminie miesiączki wynik powinien być już wiarygodny. A jeśli doliegliwości bólowe Cię niepokoją to faktycznie tak, jak mówi Paula najlepiej udać się do lekarza.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2015, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test z krwi też można, szybciej się dowiesz :)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ