Czy USG genetyczne jest w standardzie opieki ciążowej?
-
Cześć dziewczyny Czy możecie mnie oświecić o co chodzi z USG genetycznym? Tzn. wiem czemu ono ma służyć. Mam tylko pytanie czy ono jest w standardzie opieki ciążowej (czy to jest po prostu to standardowe usg między 11 a 14 tyg.) czy robi się je dodatkowo? Bo zawsze myślałam, że usg genetyczne to to, które wykonuje się po 35 roku życia i u kobiet obciążonych jakimś szczególnym ryzykiem wad u płodu a tak ogólnie w standardzie go nie ma. Uświadomcie mnie proszę, bo nie mogę się połapać i rozróżnić.
-
nick nieaktualnyBlue Jane wrote:Cześć dziewczyny Czy możecie mnie oświecić o co chodzi z USG genetycznym? Tzn. wiem czemu ono ma służyć. Mam tylko pytanie czy ono jest w standardzie opieki ciążowej (czy to jest po prostu to standardowe usg między 11 a 14 tyg.) czy robi się je dodatkowo? Bo zawsze myślałam, że usg genetyczne to to, które wykonuje się po 35 roku życia i u kobiet obciążonych jakimś szczególnym ryzykiem wad u płodu a tak ogólnie w standardzie go nie ma. Uświadomcie mnie proszę, bo nie mogę się połapać i rozróżnić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2018, 09:53
-