X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Delikatne plamienie i ból jak podczas okresu 5+4 tc
Odpowiedz

Delikatne plamienie i ból jak podczas okresu 5+4 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Afalvia Koleżanka

Wysłany: 2 listopada, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś rano obudziłam się z bólem jakby na dwójkę. Poszłam do toalety nic nie wyszło podcieram się i brązowe upławy. Nawet włożyłam palec w pochwę bo nie widziałam czy to z pochwy czy z odbytu. Mam delikatne plamienie brazowe wymieszane z biała wydzielina. Takie niteczki. Ból brzucha jakbym miała okres i krwawienie. Nie boli mocno ale taki dyskomfort. Dziś 5+4tc, 28.10 beta wynosiła 961 a w środę 30.10 już 2037. Czekać czy jechać? Oczywiście dziś sobota i to po wszystkich świętych więc nikt mnie poza szpitalem nie przyjmie a boję się przyjęcia na oddział bo jeszcze nikt nie wie o ciąży oprócz męża. Czekać czy jechać?

• Fantazja61 Debiutantka

Wysłany: 2 listopada, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobną sytuacje. Jestem 5tc5d. 3 dni temu miałam lekkie plamienie, byłam u lekarza ale nic nie stwierdził niepokojacego. Dzisiaj się obudziłam z bólem brzucha jak na okres ale takim dość dokuczliwym i znowu mam plamienie. Postanowiłam jechać na izbę przyjęc, bo wizytę mam dopiero we wtorek. Beta i progesteron w normie.
    Mam nadzieję że w szpitalu nie zostanę, tylko mnie zbadaja i do domu.

• Afalvia Koleżanka

Wysłany: 2 listopada, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać. Ja narazie wzięłam na przeczekanie bo na prawdę nie mam ani śladu na majtkach tylko gdy tam włożę np palec to wyciągam trochę brązowego. Daj znać proszę

• Fantazja61 Debiutantka

Wysłany: 2 listopada, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak samo to wygląda, na majtkach nic na papierze też czasem nic, ale na palcu już coś jest.
    Ale dla spokojnej głowy wolałam jechać

• Afalvia Koleżanka

Wysłany: 2 listopada, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To daj znać co powiedzą. Może trochę mnie to uspokoi

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 dnia cyklu czyli w terminie @ beta hcg z krwi 6,8 według laboratorium 3-4 tydzień ciąży. Na drugi dzień test płytkowy 2 kreski. Dziś 34 dzień i od wczoraj plamienie a teraz niewielka ilość ciemnej krwi z małym skrzepem.
    Lekarz 06.11 Czy to oznacza już definitywnie utratę ciąży? Czy jest jakaś nadzieja ?

• Fantazja61 Debiutantka

Wysłany: 2 listopada, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z updatem. Jak na razie nic niepokojącego lekarz nie stwierdził, widać zarodek na usg ale serca jeszcze się nie da sprawdzić bo za wcześnie.
    Generalnie na tym etapie ciąży to należy czekać, chyba że są jakieś bardzo silne krwiawienia/bole/goraczka.
    Powiedział też że duphason/luteinę powinno się zalecać kobietom dopiero po stwierdzaniu czynności serca. A i tak przyjmowanie tych leków nie gwarantuje utrzymania ciąży, bo jeśli sam zarodek nie rozwija się prawidłowo to to nie pomoże.

• Afalvia Koleżanka

Wysłany: 2 listopada, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne że nie widzi nic nieprawidłowego. Mnie przestał brzuch boleć ale nadal coś brudze. Bardziej takim glutkiem brązowym

• Lubka Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    A u mnie wczesna ciąża.
    Beta w 7 dot była 46,30 (we czwartek). Do poniedziałku że względu na święta nie mam gdzie powtórzyć.
    Od piątku delikatne brązowe plamienie, czasami takie bardziej jak kawa z mlekiem szczególnie jak zapodam cyclogest.
    Delikatny ból podbrzusza.
    Dzisiaj na papierze były takie jakby stare nitki brązowe
    Teoretycznie dzisiaj tj. 3.11 powinnam dostać @
    Co o tym myślicie? Stres mnie zrzera
    Któraś tak miała?
    We wcześniejszych ciążach takiego czegoś nie mialam

2002 rozpoczynamy starania
    2004-2008 - 6 x inseminacja
    12.2008 - ISCI - 5 zarodków (4 zamrożone)
    11.09.2009 - Córcia
    09.2015 - rozpoczynamy kolejne starania
    07.06.2016 - transfer 2 mrozaków, ciąża obumarła w 7 tyg
    23.01.2017 - transfer 2 ostatnich mrozaków
    Beta 0
    16.05.2017 ISCI - transfer + 7 mrozaków
    01.01.2018 - córka
    06.2023 decyzja o rodzeństwie
    08.2023 - endo tylko 5 mm ☹️☹️
    05.2024 - criotransfer przy endo 6,5 - beta 0
    10.20204- criotransfer przy endo 7 mm
    5 dpt - Ii kreski
    7 dpt - 46,30
    11 dpt - 403,6
  • Fantazja61 Debiutantka

Wysłany: 3 listopada, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też plamienie w czasie spodziewanej miesiączki. Najprawdopodobniej to plamienie implantacyjne. Jak się wyciszy i nie powtórzy to nie ma co się martwić.

• Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te bóle są normalne - macica się rozciąga 😊 plamienie warto skontrolować, może to nie być nic groźnego, ale lepiej wiedzieć 🙂

• DomkaPomka Znajoma

Wysłany: 24 listopada, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Zrobiłam test 10dpo (19.11) i wyszedł pozytywny wieczorem i to całkiem mocno widoczna kreska. Z każdym dniem test ciemniał. 21.11 zrobiłam betę i wyszła 62 mlU/ml a progesteron 27,6 ng/ml. Jutro powtarzam betę.
    Odczuwam czasem bóle jak na okres oraz dwa lub trzy razy zdarzyła mi się różowa lub leciutko brązowa wydzielina, do tego ogromne i tkliwe piersi.
    Testy robię paskowe, cały czas firmy facelie. Dzisiaj rano koło 10 pojawiła się najgrubsza, tłusta ciemna kreska (15dpo)- mocz był zagęszczony. Nie wiem co mnie podkusiło, że zrobiłam drugi test o 17:30... Kreska wyszła o połowę bledsza- praktycznie tak blada jak w 11dpo. Jestem załamana i cała w nerwach.

Czy któraś z Was też tak miała?
    Przesyłam zdjęcie testów w linku
    Z góry dziękuję :)

https://zapodaj.net/plik-ePi0a1FbJS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 20:33

II kreski 19.11 (10/11 dpo)

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

10.12 pierwsze USG i mamy ❤️
  • Dosia_24 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:
    Hej Dziewczyny. Zrobiłam test 10dpo (19.11) i wyszedł pozytywny wieczorem i to całkiem mocno widoczna kreska. Z każdym dniem test ciemniał. 21.11 zrobiłam betę i wyszła 62 mlU/ml a progesteron 27,6 ng/ml. Jutro powtarzam betę.
    Odczuwam czasem bóle jak na okres oraz dwa lub trzy razy zdarzyła mi się różowa lub leciutko brązowa wydzielina, do tego ogromne i tkliwe piersi.
    Testy robię paskowe, cały czas firmy facelie. Dzisiaj rano koło 10 pojawiła się najgrubsza, tłusta ciemna kreska (15dpo)- mocz był zagęszczony. Nie wiem co mnie podkusiło, że zrobiłam drugi test o 17:30... Kreska wyszła o połowę bledsza- praktycznie tak blada jak w 11dpo. Jestem załamana i cała w nerwach.

Czy któraś z Was też tak miała?
    Przesyłam zdjęcie testów w linku
    Z góry dziękuję :)

https://zapodaj.net/plik-ePi0a1FbJS

Hej zrobiłam tak samo jak Ty, nawet betę miałam podobną. Rano ładna kreska ,a po południu jak nasikałam to nie było jej prawie widać ,nie stresuj się. Byłam kolejnego dnia na becie i przyrost jest ładny. Po prostu we wczesnej ciąży po południu na test nie sikaj ,bo stężenie beta hcg jest mniejsze niż po nocy stąd bledsza kreska.
    Idź rano na betę i zobaczysz czy przyrost jest dobry. Progesteron też warto zobaczyć czy nie spada.
    Brązowe plamienie może być efektem implantacji tak jak pisały laski wyżej.
    Jeśli beta będzie ładnie przyrastać i progesteron będzie w normie to nie ma się czym martwić

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024

21.11 - beta 51.2 ,prog 28.2
    23.11 - beta 131,16 ,prog 37.30
    25.11 - beta 401,2 ,prog 31.1
    27.11 - beta 1006,1 , progesteron 32.1
    29.11 - beta 2664,2 ,prog 21,6
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶

preg.png
  • DomkaPomka Znajoma

Wysłany: 24 listopada, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Hej zrobiłam tak samo jak Ty, nawet betę miałam podobną. Rano ładna kreska ,a po południu jak nasikałam to nie było jej prawie widać ,nie stresuj się. Byłam kolejnego dnia na becie i przyrost jest ładny. Po prostu we wczesnej ciąży po południu na test nie sikaj ,bo stężenie beta hcg jest mniejsze niż po nocy stąd bledsza kreska.
    Idź rano na betę i zobaczysz czy przyrost jest dobry. Progesteron też warto zobaczyć czy nie spada.
    Brązowe plamienie może być efektem implantacji tak jak pisały laski wyżej.
    Jeśli beta będzie ładnie przyrastać i progesteron będzie w normie to nie ma się czym martwić

Dziękuję Dosiu! Bardzo mnie uspokoiłaś bo już szaleję.. Pani Doktor sugeruje, że jeśli beta ładnie będzie wzrastać jutro to dobrze by było włączyć progesteron profilaktycznie słysząc o tych drobnych plamieniach (na bieliźnie brak). Mam rzekomo lekką adenomiozę, a to moja pierwsza ciążą więc stresuję się ogromnie.

Wystraszyłam się, bo w poprzednich dniach właśnie starałam się sprawdzać kreski wieczorem i wychodziły tak jak widać na załączonym zdjęciu. Dziś wyjątkowo zrobiłam rano i o 18...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada, 21:03

Dosia_24 lubi tę wiadomość

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

• Dosia_24 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DomkaPomka wrote:
    Dziękuję Dosiu! Bardzo mnie uspokoiłaś bo już szaleję.. Pani Doktor sugeruje, że jeśli beta ładnie będzie wzrastać jutro to dobrze by było włączyć progesteron profilaktycznie słysząc o tych drobnych plamieniach (na bieliźnie brak). Mam rzekomo lekką adenomiozę, a to moja pierwsza ciążą więc stresuję się ogromnie.

Wystraszyłam się, bo w poprzednich dniach właśnie starałam się sprawdzać kreski wieczorem i wychodziły tak jak widać na załączonym zdjęciu. Dziś wyjątkowo zrobiłam rano i o 18...

Bóle jak na miesiączkę też mam i też przyznam ,że mnie stresowały ale podobno to jest okej ,bo macica się rozciąga i implantacja zarodka też może dawać takie odczucia bólowe.
    Też jutro śmigam na betę i progesteron żeby zobaczyć czy wszytsko jest okej ,ale jak dotąd mimo pobolewania i obaw wszystko przyrasta dobrze.
    Nie stresuj się 🙂 dawaj znać jak wyniki jutro

DomkaPomka lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 25
    🧔‍♂️ 34

Starania od 3.2024

21.11 - beta 51.2 ,prog 28.2
    23.11 - beta 131,16 ,prog 37.30
    25.11 - beta 401,2 ,prog 31.1
    27.11 - beta 1006,1 , progesteron 32.1
    29.11 - beta 2664,2 ,prog 21,6
    5.12 - pierwsza wizyta na USG 😊 mamy ❤️
    20.01 - prenatalne 👶

preg.png
  • DomkaPomka Znajoma

Wysłany: 26 listopada, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dosia_24 wrote:
    Bóle jak na miesiączkę też mam i też przyznam ,że mnie stresowały ale podobno to jest okej ,bo macica się rozciąga i implantacja zarodka też może dawać takie odczucia bólowe.
    Też jutro śmigam na betę i progesteron żeby zobaczyć czy wszytsko jest okej ,ale jak dotąd mimo pobolewania i obaw wszystko przyrasta dobrze.
    Nie stresuj się 🙂 dawaj znać jak wyniki jutro

Dosiu gratulacje! Widzę, że u Ciebie piękny przyrost bety!! Ja dopiero dziś odebrałam wyniki wczorajszych badań- beta po 4 dniach 832 😍 4 dni temu była 61,5.
    Aczkolwiek zmartwił mnie progesteron, który spadł z 27,5 do 22,5. Ale od wczoraj przyjmuje już utrogestan.

1 beta 21.11 61,2 mlU/ml
    2 beta 25.11 832 mlU/ml
    3 beta 29.11 4191 mlU/ml

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ