X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dieta bezmięsna a ciąża
Odpowiedz

Dieta bezmięsna a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Majka90 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czytałam ostatnio o dietach w ciąży, odpowiednich witaminach itp. i natrafiłam na artykuł, że kobieta w ciąży powinna jeść wszystko. Od kilku lat nie jesm mięsa, moje wyniki są ok, białko zwiezęce zastępuje białkiem roślinnym . Powiedzcie czy niedobór białka pochodzenia zwierzęcego może mieć negatywny wpływ na rozwój mojego Maluszka ?

Milenka~11 lubi tę wiadomość

PRAWIEMAMA
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątpię, żeby miało to zły wpływ.

Jesteś wegetarianką i się martwisz, a weganki, albo lepiej: surowe frutarianki (tylko owoce i tylko surowe) w ciąży radzą sobie bez problemów :)

Kwestia tylko doboru składników diety, tak, żeby zapewnić wszystkie potrzeby dwóch organizmów.

Może skonsultuj dietę z dietetykiem, tak będzie najbezpieczniej - będziesz wiedziała co i w jakich ilościach dziennie jeść zamiast mięsa :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Majka90 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie muszę skonsultować z dietetykiem, bo teraz polegam tylko na internecie i opiniach innych wegetarianek. Moja siostra czasem podsyła mi super przepisy.
    Dziękuje za odpowiedź :)

PRAWIEMAMA
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej internety :-) ja nie jem mięsa od ok 5 lat i wyniki wszystkie super, niejedna kobieta nie w ciąży i jedząca mięso by takie chciała ;-) jedynie w razie czego może być konieczność suplementacji żelaza ale to u każdej może być. Czy jadasz nabiał, jajka, ryby? Bo mnie tylko o to pytali wszyscy gdy mówiłam, że mięso odpada. A że jadam ww. to padało, że w takim razie wszystko ok.

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i jest sporo kobiet, normalnie jedzących mięso, które w ciąży od niego odrzuca zupełnie. Nie jest ono do niczego potrzebne :-)

preg.png
  • Majka90 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajka i nabiał tak, ryb ani owoców morza nie jem. Pocieszyłyście mnie:)
    mój partner też nie je mięsa i zastanawiam się też czy jak juz na świecie pojawi się dziecko i zacznie już jeść to czy podawać mu mięso..

PRAWIEMAMA
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy, że nasza córka będzie jadła mięso. Ale tylko ze względów praktycznych - żeby w przypadku wycieczki, kolonii czy po obiadów w przedszkolu miała co jeść. Wegetarianizm i weganizm są coraz bardziej popularne, ale jednak wciąż często można spotkać się z opinią, że przecież kurczak to nie mięso...

preg.png
  • Majka90 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No włąśnie też o tym myślałam, bo w przedszkolu często jest mięso itp. a poza tym najlepiej niech samo o tym zadecyduje.

PRAWIEMAMA
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka90 wrote:
    No włąśnie też o tym myślałam, bo w przedszkolu często jest mięso itp. a poza tym najlepiej niech samo o tym zadecyduje.

Zobacz sobie vloga na youtube "Aga in America" tam jest taka seria "moje wegańskie dziecko", kobieta pokazuje dietę swojego dziecka i wpływ na jego rozwój, odpowiada na miliony pytań oburzonych widzów, tłumaczy jak to jest jak dziecko idzie gdzieś do ludzi, gdzie jest "normalne" jedzenie, etc - powinno to rozwiać Twoje wątpliwości :)

Majka90 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Majka90 Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo :)

PRAWIEMAMA
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ