Dieta bezmięsna a ciąża
-
Cześć dziewczyny, czytałam ostatnio o dietach w ciąży, odpowiednich witaminach itp. i natrafiłam na artykuł, że kobieta w ciąży powinna jeść wszystko. Od kilku lat nie jesm mięsa, moje wyniki są ok, białko zwiezęce zastępuje białkiem roślinnym . Powiedzcie czy niedobór białka pochodzenia zwierzęcego może mieć negatywny wpływ na rozwój mojego Maluszka ?
Milenka~11 lubi tę wiadomość
PRAWIEMAMA -
Wątpię, żeby miało to zły wpływ.
Jesteś wegetarianką i się martwisz, a weganki, albo lepiej: surowe frutarianki (tylko owoce i tylko surowe) w ciąży radzą sobie bez problemów
Kwestia tylko doboru składników diety, tak, żeby zapewnić wszystkie potrzeby dwóch organizmów.
Może skonsultuj dietę z dietetykiem, tak będzie najbezpieczniej - będziesz wiedziała co i w jakich ilościach dziennie jeść zamiast mięsa -
Olej internety ja nie jem mięsa od ok 5 lat i wyniki wszystkie super, niejedna kobieta nie w ciąży i jedząca mięso by takie chciała jedynie w razie czego może być konieczność suplementacji żelaza ale to u każdej może być. Czy jadasz nabiał, jajka, ryby? Bo mnie tylko o to pytali wszyscy gdy mówiłam, że mięso odpada. A że jadam ww. to padało, że w takim razie wszystko ok.
-
Jajka i nabiał tak, ryb ani owoców morza nie jem. Pocieszyłyście mnie:)
mój partner też nie je mięsa i zastanawiam się też czy jak juz na świecie pojawi się dziecko i zacznie już jeść to czy podawać mu mięso..Milenka~11 lubi tę wiadomość
PRAWIEMAMA -
My zdecydowaliśmy, że nasza córka będzie jadła mięso. Ale tylko ze względów praktycznych - żeby w przypadku wycieczki, kolonii czy po obiadów w przedszkolu miała co jeść. Wegetarianizm i weganizm są coraz bardziej popularne, ale jednak wciąż często można spotkać się z opinią, że przecież kurczak to nie mięso...
-
Majka90 wrote:No włąśnie też o tym myślałam, bo w przedszkolu często jest mięso itp. a poza tym najlepiej niech samo o tym zadecyduje.
Zobacz sobie vloga na youtube "Aga in America" tam jest taka seria "moje wegańskie dziecko", kobieta pokazuje dietę swojego dziecka i wpływ na jego rozwój, odpowiada na miliony pytań oburzonych widzów, tłumaczy jak to jest jak dziecko idzie gdzieś do ludzi, gdzie jest "normalne" jedzenie, etc - powinno to rozwiać Twoje wątpliwościMajka90 lubi tę wiadomość
-