X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Długo trwające plamienie na początku ciąży? Poronienie ?
Odpowiedz

Długo trwające plamienie na początku ciąży? Poronienie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Treska Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam nadzieję, że dostanę od Was jakaś wskazówkę. Jestem obecnie w 5t3d ciąży. Od dwóch tygodni plamię. Zaczęło się w 11 dpo. Nie mieszkam w Polsce, więc nie mam możliwości USG na już. Mam skierowanie, ale nie zrobią mi wcześniej niż 7-8tc. Robiona beta, TSH i progesteron. Beta z wtorku 4626, TSH 1.18, a prog 23.5. Czekam na wyniki bety z dzisiaj. Wiem że plamienie na początku ciąży jest normalne, ale czy aż tak długo? Wygląda to jak śluz z brunatną krwią, czasami że strużką różowej krwi. Dodam jeszcze, że nie mam żadnych mocnych bólów, w zasadzie nie mam żadnych. Parę lat temu miałam poronienie zatrzymane w 10tc (płód przestał się rozwijać w 8 TC), ale to wyglądało inaczej. Plamienie jeden dzień, drugi już lekkie krwawienie które stawało się coraz mocniejsze plus skrzepy... Czy któraś z Was tak miała? Myślicie, że nic z tego nie będzie?

• Erdene Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, bez USG albo chociaz przyrostu bety trudno wyrokować :(. To może być jakiś niegroźny krwiaczek niezagrażający niczemu, ale może też być sygnał, że ciąża nie rozwija się dobrze.
    Miałam coś podobnego, też brazowawy śluz od 11 dpo przez 2 tygodni i niestety skończyło się poronieniem - z tym że od początku miałam bardzo niską betę, dżo niższą niż u Ciebie.

preg.png
  • Treska Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za odpowiedź. Mam już wyniki bety z wczoraj, wynosiła 9781, czyli przyrosła 111%. No jestem ciekawa, o co w tym chodzi, bo wszystkie wyniki z krwi książkowe 🤷🏼‍♀️

• Kasiulowa Nowa

Wysłany: 15 października 2024, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia zaczęły mi się 31.07 a zakończyły dopiero z początkiem września. Cały drugi miesiąc ciąży, bite 5 tygodni, te plamienia występowały. Nie były obfite, nie plamiły mi bielizny, ale po każdym skorzystaniu z toalety na papierze toaletowym pojawiała się brunatna ciecz - raz jej było więcej, raz mniej, czasami ze śluzem, czasami bez, ale jednak zawsze. Byłam nawet kilka dni w szpitalu z tego powodu, ponieważ z początku nie było widać zarodka i lekarze zastanawiali się, czy to nie będzie puste jajo płodowe i w związku z tym poronienie. Bo beta w ogóle mi w tamtym czasie nie wzrosła.
    Ale nie, zarodek się pojawił, ale plamienia nie ustawały do 10 tygodnia ciąży. Aż w końcu przestały. Ginekolog nie widział żadnych niepokojących objawów w macicy, które by wskazały, co było przyczyną tego plamienia. Żadnych krwiaków, żadnych guzków czy odklejającej się kosmówki. Nic. Plamienie nie było świeże mimo tego, że występowało codziennie. I z początkiem trzeciego miesiąca po prostu zaniknęło. Obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży i mam ogromną nadzieję, że dalej będzie okay. 😊

Treska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ