X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Długo trwające plamienie na początku ciąży? Poronienie ?
Odpowiedz

Długo trwające plamienie na początku ciąży? Poronienie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Treska Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam nadzieję, że dostanę od Was jakaś wskazówkę. Jestem obecnie w 5t3d ciąży. Od dwóch tygodni plamię. Zaczęło się w 11 dpo. Nie mieszkam w Polsce, więc nie mam możliwości USG na już. Mam skierowanie, ale nie zrobią mi wcześniej niż 7-8tc. Robiona beta, TSH i progesteron. Beta z wtorku 4626, TSH 1.18, a prog 23.5. Czekam na wyniki bety z dzisiaj. Wiem że plamienie na początku ciąży jest normalne, ale czy aż tak długo? Wygląda to jak śluz z brunatną krwią, czasami że strużką różowej krwi. Dodam jeszcze, że nie mam żadnych mocnych bólów, w zasadzie nie mam żadnych. Parę lat temu miałam poronienie zatrzymane w 10tc (płód przestał się rozwijać w 8 TC), ale to wyglądało inaczej. Plamienie jeden dzień, drugi już lekkie krwawienie które stawało się coraz mocniejsze plus skrzepy... Czy któraś z Was tak miała? Myślicie, że nic z tego nie będzie?

• Erdene Autorytet

Wysłany: 11 października 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi, bez USG albo chociaz przyrostu bety trudno wyrokować :(. To może być jakiś niegroźny krwiaczek niezagrażający niczemu, ale może też być sygnał, że ciąża nie rozwija się dobrze.
    Miałam coś podobnego, też brazowawy śluz od 11 dpo przez 2 tygodni i niestety skończyło się poronieniem - z tym że od początku miałam bardzo niską betę, dżo niższą niż u Ciebie.

preg.png
  • Treska Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzięki za odpowiedź. Mam już wyniki bety z wczoraj, wynosiła 9781, czyli przyrosła 111%. No jestem ciekawa, o co w tym chodzi, bo wszystkie wyniki z krwi książkowe 🤷🏼‍♀️

• Kasiulowa Nowa

Wysłany: 15 października 2024, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia zaczęły mi się 31.07 a zakończyły dopiero z początkiem września. Cały drugi miesiąc ciąży, bite 5 tygodni, te plamienia występowały. Nie były obfite, nie plamiły mi bielizny, ale po każdym skorzystaniu z toalety na papierze toaletowym pojawiała się brunatna ciecz - raz jej było więcej, raz mniej, czasami ze śluzem, czasami bez, ale jednak zawsze. Byłam nawet kilka dni w szpitalu z tego powodu, ponieważ z początku nie było widać zarodka i lekarze zastanawiali się, czy to nie będzie puste jajo płodowe i w związku z tym poronienie. Bo beta w ogóle mi w tamtym czasie nie wzrosła.
    Ale nie, zarodek się pojawił, ale plamienia nie ustawały do 10 tygodnia ciąży. Aż w końcu przestały. Ginekolog nie widział żadnych niepokojących objawów w macicy, które by wskazały, co było przyczyną tego plamienia. Żadnych krwiaków, żadnych guzków czy odklejającej się kosmówki. Nic. Plamienie nie było świeże mimo tego, że występowało codziennie. I z początkiem trzeciego miesiąca po prostu zaniknęło. Obecnie jestem w 16 tygodniu ciąży i mam ogromną nadzieję, że dalej będzie okay. 😊

Treska lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ