Długość dziecka/wielkość pęcherzyka ciążowego
-
Ja miałam 4mm kropka w 6 tygodniu i 1 dniu, więc Twój 1 mm w 5 tygodniu wygląda obiecująco wszystko zależy kiedy dojdzie do owulacji, zapłodnienia i zagnieżdżenia i jakie są odstępy czasu między nimi. Na tym etapie ciąża szybko się rozwija, dwa tygodnie później mała kropka zamieniła się w dużą i miała już 1,84 cm! Przyrost ok 1 mm dziennie. Na początku ciąży najlepszym wyznacznikiem jej prawidłowego rozwoju jest beta hcg i jej przyrost po 48h. Z USG lepiej się nie spieszyć, bo zdarza się, że przysparza to więcej zmartwień niż radości
Gratuluję!marie_marie22 lubi tę wiadomość
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
alciak wrote:Ja miałam 4mm kropka w 6 tygodniu i 1 dniu, więc Twój 1 mm w 5 tygodniu wygląda obiecująco wszystko zależy kiedy dojdzie do owulacji, zapłodnienia i zagnieżdżenia i jakie są odstępy czasu między nimi. Na tym etapie ciąża szybko się rozwija, dwa tygodnie później mała kropka zamieniła się w dużą i miała już 1,84 cm! Przyrost ok 1 mm dziennie. Na początku ciąży najlepszym wyznacznikiem jej prawidłowego rozwoju jest beta hcg i jej przyrost po 48h. Z USG lepiej się nie spieszyć, bo zdarza się, że przysparza to więcej zmartwień niż radości
Gratuluję! -
Nie martw się, będzie gorzej, potem kontrole raz na miesiąc dopiero ok. 20 tyg jak poczujesz ruchy będziesz miała takie mini USG codziennieJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -