X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dobre słowo. Dziwne objawy.
Odpowiedz

Dobre słowo. Dziwne objawy.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moze ktoras z was miala podobne objawy a wszystko skonczylo sie dobrze?
    14.12 beta 47, 16.12 dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, beta 178. Progesteron 32. Wiekszych objawow brak czasami pobolewaly piersi.
    Wszystko bylo dobrze do srody, 25.12.. zaczelam plamic na brazowo. Pojechalam w piatek rano na IP i do swojej lekarki - pecherzyk ciazowy 12mm, obecny pecherzyk zoltkowy, jeszcze nie widac zarodka. Jestem 5t3d ciazy, usg sugeruje 6+0. Widoczne brazowe uplawy przy badaniu i mala nadzerka na szyjce macicy.
    Od tamtej pory (od piatku p owizycie w szpitalu) doszly bole brzucha, lapia mnie takie bolesne skurcze na 5-10 min max i puszczaja. Lekarka twierdzi ze to normalne, ze macica sie rozpulchnia, robi miejsce na dziecko. Przepisala duphaston 2x1, odstawilam acard na 3 dni i mam wrocci do nizszej dawki, bo podobno ten lek moze powodowac takie lekkie krwawienia.
    Sprawdzilam dzisiaj bete i wyszlo 16472.
    Nie wiem co myslec bardzo sie boje w piatek mam usg i boje sie ze nie zobacze zarodka albo przy podcieraniu pojawi sie czysta krew… czy sa dziewczyny ktore mialy podobnie? Jak ro sie skonczylo?pozdrawiam

• remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie nie zawsze oznacza coś bardzo złego, jeśli masz duphaston to dobrze. Ja mam cały czas jakieś bóle, zwłaszcza wieczorami i w nocy... Podobno jest wszystko ok a jestem w 9 tyg... Możesz sobie nospe zażyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 21:05

• Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja wieczorami i nad ranem.. plamie na brazowo juz 5 dzien. Idzie oszalec.

• Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazalo sie ze wszystko gra. Ciaza rozwija sie prawidlowo. Szyjka jest bardzo ukrwiona, podlega zmianom - to normalne, moze sie zdarzac. Ale ciesze sie ze sprawdzilam. Zostawiam ta wiadomosc dla innych zmartwionych :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ