X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dobre słowo. Dziwne objawy.
Odpowiedz

Dobre słowo. Dziwne objawy.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Moze ktoras z was miala podobne objawy a wszystko skonczylo sie dobrze?
    14.12 beta 47, 16.12 dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, beta 178. Progesteron 32. Wiekszych objawow brak czasami pobolewaly piersi.
    Wszystko bylo dobrze do srody, 25.12.. zaczelam plamic na brazowo. Pojechalam w piatek rano na IP i do swojej lekarki - pecherzyk ciazowy 12mm, obecny pecherzyk zoltkowy, jeszcze nie widac zarodka. Jestem 5t3d ciazy, usg sugeruje 6+0. Widoczne brazowe uplawy przy badaniu i mala nadzerka na szyjce macicy.
    Od tamtej pory (od piatku p owizycie w szpitalu) doszly bole brzucha, lapia mnie takie bolesne skurcze na 5-10 min max i puszczaja. Lekarka twierdzi ze to normalne, ze macica sie rozpulchnia, robi miejsce na dziecko. Przepisala duphaston 2x1, odstawilam acard na 3 dni i mam wrocci do nizszej dawki, bo podobno ten lek moze powodowac takie lekkie krwawienia.
    Sprawdzilam dzisiaj bete i wyszlo 16472.
    Nie wiem co myslec bardzo sie boje w piatek mam usg i boje sie ze nie zobacze zarodka albo przy podcieraniu pojawi sie czysta krew… czy sa dziewczyny ktore mialy podobnie? Jak ro sie skonczylo?pozdrawiam

• remilo1989 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienie nie zawsze oznacza coś bardzo złego, jeśli masz duphaston to dobrze. Ja mam cały czas jakieś bóle, zwłaszcza wieczorami i w nocy... Podobno jest wszystko ok a jestem w 9 tyg... Możesz sobie nospe zażyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2024, 21:05

• Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 29 grudnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ja wieczorami i nad ranem.. plamie na brazowo juz 5 dzien. Idzie oszalec.

• Aisza1 Debiutantka

Wysłany: 3 stycznia, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okazalo sie ze wszystko gra. Ciaza rozwija sie prawidlowo. Szyjka jest bardzo ukrwiona, podlega zmianom - to normalne, moze sie zdarzac. Ale ciesze sie ze sprawdzilam. Zostawiam ta wiadomosc dla innych zmartwionych :)

Karta lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ