X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dolegliwości bólowe Endometriozy w ciąży
Odpowiedz

Dolegliwości bólowe Endometriozy w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasiak Debiutantka

Wysłany: 6 sierpnia 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Po ponad roku udało mi się zajść w ciążę mając endometrioze. Mam dwie torbiele na jajniku, zrosty na więzadłach krzyżowo - macicznych. Jak przechodziłyście ciążę ? To moja pierwsza ciąża, aktualnie kończę 9 tydzień i boje się każdego bólu w obrębie brzucha. Czasem mnie coś ciągnie, kłuje, pobolewa. Oprócz tego standardowe dolegliwości bólowe. Podzielcie się doświadczeniami, może akurat jest tutaj mama która przechodziła ciążę mając endometrioze:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2022, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po pierwsze gratuluję ciąży, przy endometrioze możesz patrzeć na nią w kategorii prawdziwego cudu. Ja też mam endometrioze ale przechodzę ja całkowicie bezobjawowo zarówno przed operacją i ciąża jak i po niej i w niej. Z tego co wiem dolegliwości w ciąży powinny być dużo mniejsze. Wynika to z braku miesiączki i czasu progesteronu w czasie ciąży w oraznizmie. To co może dawać Ci dolegliwości to właśnie zrosty, nie wiele na to można poradzić ale jeśli dolegliwości są znaczne to oczywiście zgłoś prowadzącemu lekarzowi. Generalnie przy endometrioze dużym problemem jest zajście w ciążę jak już w niej jesteś z to idzie już z górki 😄

Kasiak lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ