X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dopegyt w ciazy
Odpowiedz

Dopegyt w ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was bierze dopegyt w ciazy? Ja lecze sie na nadcisnienie juz 2 lata i niby mozna je brac w ciazy a nadal mam obawy czy nie zaszkodza dziecku :( moze ktoras podzieli sie opinia?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jedne z niewielu (jesli nie jedyne) tabletki na ciśnienie bezpieczne w ciąży. Mozna podobno nawet do 8/dzień brać. Problem w tym że są na tyle słabe że nie na wszystkich działają :)

f2wl9vvje61wiuku.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dzisiaj to odczuwam ze nie pomagaja :( cisnienie 150/80 i zasypiam.na stojaco :(ale bralam tylko 1 bo sie boje wiecej ale kazala mi brac 2 wiec zaryzykujr ...kazde tabletki niosa za soba jakies komplikacje ..

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Werka35 Debiutantka

Wysłany: 31 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choruję na nadciśnienie tętnicze od 12lat, a może i dłużej, bo dopiero wtedy w drugiej ciąży wykryto u mnie nadciśnienie. Byłam wtedy w 4miesiącu-przepisano dopegyt od 6 do 8tab.dziennie. Brałam regularnie - co prawda mało pomagał :-(
    Teraz jestem w 6tyg. i też od początku ciąży biorę dopegyt 2x1tab.Także nie jesteś sama :-)

thgf9n73mp713oee.png
  • Violka86 Koleżanka

Wysłany: 29 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez choruje na nadciśnienie w zeszlym roku pow kardiolog ze chce starac sie o dziecko i kazala brac dopegyt 2x1 i isoptin sr120 1x 0.5
    Jak narazie test ma dwie kreski wg cyklu to 7tydzien gin prosi o wizyte za tydzień, niestety tabl nie daja rady ciśnienie mam nadal 150/100

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ