Dopegyt w ciazy
-
Hej...chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was bierze dopegyt w ciazy? Ja lecze sie na nadcisnienie juz 2 lata i niby mozna je brac w ciazy a nadal mam obawy czy nie zaszkodza dziecku moze ktoras podzieli sie opinia?Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
No wlasnie dzisiaj to odczuwam ze nie pomagaja cisnienie 150/80 i zasypiam.na stojaco :(ale bralam tylko 1 bo sie boje wiecej ale kazala mi brac 2 wiec zaryzykujr ...kazde tabletki niosa za soba jakies komplikacje ..Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
Choruję na nadciśnienie tętnicze od 12lat, a może i dłużej, bo dopiero wtedy w drugiej ciąży wykryto u mnie nadciśnienie. Byłam wtedy w 4miesiącu-przepisano dopegyt od 6 do 8tab.dziennie. Brałam regularnie - co prawda mało pomagał
Teraz jestem w 6tyg. i też od początku ciąży biorę dopegyt 2x1tab.Także nie jesteś sama -
Ja tez choruje na nadciśnienie w zeszlym roku pow kardiolog ze chce starac sie o dziecko i kazala brac dopegyt 2x1 i isoptin sr120 1x 0.5
Jak narazie test ma dwie kreski wg cyklu to 7tydzien gin prosi o wizyte za tydzień, niestety tabl nie daja rady ciśnienie mam nadal 150/100 -