X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Duphaston
Odpowiedz

Duphaston

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Doraa Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was przyjmuje Duphaston dopochwowo?Lekarz zalecił mi dawkowanie 3*2 właśnie w taki sposób.Na ulotce nie ma informacji o takim sposobie ,jedynie doustnie.Co Wy na to?

Doraa
  • Goździnka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz wie co robi :) Jak masz wątpliwości zadzwoń do niego i powiedz, że na ulotce jest napisane jedynie doustnie i się zmieszałaś ;) Wyjaśni wszystko. Ja biorę duphaston doustnie 2x dziennie. Słyszałam o luteinie dopochwowo, ale nie o dupku. Dlatego myślę,że kontakt z lekarzem - najważniejszy :) Pozdrawiam !

dev255pr___.png
  • Doraa Nowa

Wysłany: 21 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do innego lekarza i nie potwierdził dupka dopochwowo,jedynie luteinę.Nigdzie w necie nie ma też informacji o stosowaniu go w inny sposób niż doustnie.Chyba muszę pomyśleć na zmianą lekarza... Dzięki za podpowiedź :) Pozdrawiam.

Doraa
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ