X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Duphaston a luteina
Odpowiedz

Duphaston a luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny mam pytanie odnośnie luteiny pod język i duphaston. Dziś byłam na wizycie i mój ginekolog mi zmienił luteine na duphaston .Czy mieliście podobną sytuację ?

Maja
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ale od początku przyjmuje duphaston z tego co mówił Lekarz to jeden z lepszych leków a z jakiego powodu ty masz przypisany?

malinka26
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam przepisane Bo w pierwszej ciąży miałam poronienie choć lekarze w szpitalu nie wiedzieli do końca czy tak było i na wszelki wypadek kazal mi brać mój gin teraz duphaston 3 razy dziennie a po tyg 2 razy dziennie że jest lepszy niż luteina , że napewno nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 14:16

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 tygodnia do 12 mam luteine 2 razy dziennie ale dopochwowo

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 tygodnia biorę zarówno luteinę (2 razy dziennie), jak i duphaston (3 razy dziennie).

ex2bwn15260327bu.png
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka jest sytuacja u Ciebie Maja123 że musisz brać luteine i duphaston ?

Maja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy miałyście na początku miękką szyjkę macicy? Ja jestem na początku 6 tygodnia i zastanawiam się czy to normalne. Wizytę mam za tydzień w środę. Czy taka luteina pomoże na to jeśli jest to nieprawidłowe?

• Jola1985 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw brałam tylko luteinę dopochwowo- nie mogłam bardzo długo zajść w ciążę, więc lekarz kazał brać w pierwszym trymestrze, aby ciąża się utrzymała. To jest chyba dość standardowa praktyka, zawsze po inseminacji i in vitro też brałam. Pojawiły się jednak plamienia, więc zapisał mi dodatkowo duphaston.
    W środę mam wizytę, więc lekarz powie mi na pewno czy/jak odstawiać. Oczywiście trochę tych leków dużo, patrząc na to ile Wy bierzecie. Nie mam jednak powodów, aby kwestionować zdanie lekarza, w końcu jest profesorem z dobrą renomą, więc zakładam, że wie co przepisuje pacjentkom ;)

ex2bwn15260327bu.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ