WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Duphaston a powikłania
Odpowiedz

Duphaston a powikłania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gabbanaa Nowa

Wysłany: 17 września 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa, to moja pierwsza ciąża jestem parę dni po spodziewanej miesiączce, testy z apteki robiłam 2 razy dzień po dniu obydwa pozytywne. 2 dni po spodziewanej miesiączce zaczęłam plamić, wyglądało to jak śluz w kolorze kawy z mlekiem nie było dużo ale spanikowałam i pojechałam do szpitala. Spędziłam tam 2 dni po tych 2 dniach śluz jest już koloru bialozółtego zrobili mi badania z krwi betę i wypuścili do domu z przepisanym duphastonem - 3 tabletki dziennie a w opakowaniu 20 czyli na tydzień. Teraz się boję że przez ten lek na siłę utrzymuje źle rozwijającą się ciążę i dzidziuś będzie chory. Czy ktoś brał te leki od początku ciąży? Dzieci rodzą się zdrowe?

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston to syntetyczny progesteron, który jest odpowiedzialny za utrzymanie pęcherzyka ciążowego. Widocznie miałaś niski progesteron. Jeżeli po tym leki ustąpiły plamienia to super 🙂 wg mnie idź do lekarza zanim duphaston się skończy. Często przez cały 1 trymestr trzeba go beac, tylko tydzień może nie wystarczyć.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ