Duphaston a powikłania
-
Jestem tu nowa, to moja pierwsza ciąża jestem parę dni po spodziewanej miesiączce, testy z apteki robiłam 2 razy dzień po dniu obydwa pozytywne. 2 dni po spodziewanej miesiączce zaczęłam plamić, wyglądało to jak śluz w kolorze kawy z mlekiem nie było dużo ale spanikowałam i pojechałam do szpitala. Spędziłam tam 2 dni po tych 2 dniach śluz jest już koloru bialozółtego zrobili mi badania z krwi betę i wypuścili do domu z przepisanym duphastonem - 3 tabletki dziennie a w opakowaniu 20 czyli na tydzień. Teraz się boję że przez ten lek na siłę utrzymuje źle rozwijającą się ciążę i dzidziuś będzie chory. Czy ktoś brał te leki od początku ciąży? Dzieci rodzą się zdrowe?
-
Duphaston to syntetyczny progesteron, który jest odpowiedzialny za utrzymanie pęcherzyka ciążowego. Widocznie miałaś niski progesteron. Jeżeli po tym leki ustąpiły plamienia to super 🙂 wg mnie idź do lekarza zanim duphaston się skończy. Często przez cały 1 trymestr trzeba go beac, tylko tydzień może nie wystarczyć.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -