X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Duphaston a powikłania
Odpowiedz

Duphaston a powikłania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Gabbanaa Nowa

Wysłany: 17 września 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu nowa, to moja pierwsza ciąża jestem parę dni po spodziewanej miesiączce, testy z apteki robiłam 2 razy dzień po dniu obydwa pozytywne. 2 dni po spodziewanej miesiączce zaczęłam plamić, wyglądało to jak śluz w kolorze kawy z mlekiem nie było dużo ale spanikowałam i pojechałam do szpitala. Spędziłam tam 2 dni po tych 2 dniach śluz jest już koloru bialozółtego zrobili mi badania z krwi betę i wypuścili do domu z przepisanym duphastonem - 3 tabletki dziennie a w opakowaniu 20 czyli na tydzień. Teraz się boję że przez ten lek na siłę utrzymuje źle rozwijającą się ciążę i dzidziuś będzie chory. Czy ktoś brał te leki od początku ciąży? Dzieci rodzą się zdrowe?

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duphaston to syntetyczny progesteron, który jest odpowiedzialny za utrzymanie pęcherzyka ciążowego. Widocznie miałaś niski progesteron. Jeżeli po tym leki ustąpiły plamienia to super 🙂 wg mnie idź do lekarza zanim duphaston się skończy. Często przez cały 1 trymestr trzeba go beac, tylko tydzień może nie wystarczyć.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ