X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr duphaston czy luteina
Odpowiedz

duphaston czy luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lena002 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyn, lekarz przepisał mi dzisiaj luteine pod język i zastanawiam się czy jest jakaś różnica pomiędzy luteiną a duphastonem. bo z tego co widzę to większość dziewczyn bierze dupka ....

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat zawsze miałam przepisywaną luteinę, czy to na wywołanie okresu, czy teraz na podtrzymanie ciąży. Ale nie wiem dokładnie czym lekarze kierują się przepisując któryś z nich. Zarówno jeden to progesteron jak i drugi.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w polsce przepisal duphaston a teraz we wloszech progefikk ktory chyba jest odpowiednikiem luteiny bo to naturalny progesteron i kazal brac dowcipnie bo sie lepiej wchlania. Jeszcze nie zaczelamgo brac. Mojej kolezance z 2 strony zamienili lutke na dupka mowiac ze on jest silniejszy w dzialaniu. Ale nie wiem...chyba nie ma za bardzo roznicy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ