X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr duphaston czy luteina
Odpowiedz

duphaston czy luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lena002 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyn, lekarz przepisał mi dzisiaj luteine pod język i zastanawiam się czy jest jakaś różnica pomiędzy luteiną a duphastonem. bo z tego co widzę to większość dziewczyn bierze dupka ....

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat zawsze miałam przepisywaną luteinę, czy to na wywołanie okresu, czy teraz na podtrzymanie ciąży. Ale nie wiem dokładnie czym lekarze kierują się przepisując któryś z nich. Zarówno jeden to progesteron jak i drugi.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w polsce przepisal duphaston a teraz we wloszech progefikk ktory chyba jest odpowiednikiem luteiny bo to naturalny progesteron i kazal brac dowcipnie bo sie lepiej wchlania. Jeszcze nie zaczelamgo brac. Mojej kolezance z 2 strony zamienili lutke na dupka mowiac ze on jest silniejszy w dzialaniu. Ale nie wiem...chyba nie ma za bardzo roznicy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ