X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr duphaston czy luteina
Odpowiedz

duphaston czy luteina

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lena002 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyn, lekarz przepisał mi dzisiaj luteine pod język i zastanawiam się czy jest jakaś różnica pomiędzy luteiną a duphastonem. bo z tego co widzę to większość dziewczyn bierze dupka ....

• Elvi Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat zawsze miałam przepisywaną luteinę, czy to na wywołanie okresu, czy teraz na podtrzymanie ciąży. Ale nie wiem dokładnie czym lekarze kierują się przepisując któryś z nich. Zarówno jeden to progesteron jak i drugi.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz w polsce przepisal duphaston a teraz we wloszech progefikk ktory chyba jest odpowiednikiem luteiny bo to naturalny progesteron i kazal brac dowcipnie bo sie lepiej wchlania. Jeszcze nie zaczelamgo brac. Mojej kolezance z 2 strony zamienili lutke na dupka mowiac ze on jest silniejszy w dzialaniu. Ale nie wiem...chyba nie ma za bardzo roznicy

iv09mg7y3g8rfy1m.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ