duphaston w pierwszych tygodniach
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam Dziewczyny, ja również biorę duphaston od tygodnia,ale mam nadzieję,że tylko przez chwilę. To moje 3 dziecko, w poprzednich ciążach wszystko było wzorowo, teraz w 9 tygodniu miałam plamienie,a właściwie śluz z krwią. Ginekolog powiedział, że jestem w okresie, w którym gdyby nie ciąża przypadłaby miesiączka i to może być powodem. Tak czy inaczej teraz jest w porządku,zero plamek oby tak pozostało
-
Ja nie miałam plamień, żadnych niepokojących objawów, dzidziuś jest w sam raz jak na wiek ciąży, a mimo to zalecono mi dupka 3x1 z powodu niskiego progesteronu (poprzednio 18, teraz 20). Ale nawet nie pytałam po jakim czasie mam go odstawić. Co do skutków ubocznych u mnie pojawiło się jeszcze większe zmęczenie i senność.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie Ja rowniez dostalam duphaston od 5 tyg ciazy po porzednia stracilismy. Przez 2 tyg bralam 2 razy po 2 ,ale poskarzylam sie ze fatalnie sie po nich czulam,i teraz mam jedna wieczor,ale tez nie czuje sie za dobrze,leze caly czas w lozku,bo zawroty glowy,wymioty i ogolnie zle samopoczucie tylko niewiem czy od ciazy czy od lekow buziaki[/url]
-
Hej, ja tez od początku ciąży biorę dupka 2*1, ze względu na wcześniejsze poronienie. Jak myślicie w jakim stopniu branie tych tabletek pomoże w utrzymaniu ciąży? Myślicie, że biorąc te tabletki ryzyko poronienia jest dużo mniejsze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 16:43
szczesliwamama lubi tę wiadomość
-
DżoanaA wrote:Hej, ja tez od początku ciąży biorę dupka 2*1, ze względu na wcześniejsze poronienie. Jak myślicie w jakim stopniu branie tych tabletek pomoże w utrzymaniu ciąży? Myślicie, że biorąc te tabletki ryzyko poronienia jest dużo mniejsze?
No ja mam taka nadzieje,ze jednak da to porzadany skutek :)u Ciebie widze juz duuuzza fasolka! gratuluje![/url] -
Hej, ja biorę od 2 dnia po owulacji, lekarz przepisał mi na krótką fazę lutealną. Jak zaszłam w ciążę, od razu w trackie pierwszego miesiąca brania Duphastonu to biorę go nieprzerwanie 2 x w ciągu dnia. Ostatnio ginekolog mój mówił, że mam go brać do 14 tyg ciąży. Nie mam na całe szczęście żadnych skutków ubocznych po braniu tego lekuCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ja brałam przed ciążą dupka ze względu na niski progesteron. Od 16dc przez 10 dni. 2 tabletki dziennie. Pani doktor powiedziała, że jesli zatestuję w trakcie tych 10 dni i okaże się że jestem w ciąży to mam nie przerywać dupka. Tak też się stało, i jak dotąd nic się nie dzieje Ostatnio powiedziała mi, że będę go brała tak do ok 12-14 tygodnia ciąży Objawy typowo ciążowe, generalnie po luteinie czułam się 3x gorzej..
Fatim lubi tę wiadomość