Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Duży pęcherzyk ciążowy - brak żółtkowego
Odpowiedz

Duży pęcherzyk ciążowy - brak żółtkowego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 23 czerwca, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

9 maja - data ostatniej miesiączki
    Z miesiączki wynika, że to 6+3 tc

Cykle regularne, udało się za pierwszym razem

Wszystko porównuję do pierwszej ciąży. Więc martwi mnie to, co widzę teraz

Betę sprawdzałam:
    9 czerwca - 291
    11 czerwca - 467
    17 czerwca - 3198

Więc przyrosty ok.

15 czerwca - na usg pęcherzyk ciążowy 0.59
    17 czerwca - na usg pęcherzyk ciążowy 0.75
    Wczoraj (22 czerwca) - pecherzyk ciazowy 15 mm, a nadal niewidoczny pecherzyk żółtkowy. Po mocnym przybliżeniu lekars stwierdzil, ze w świetle dziennym widoczne prawdopodobnie echo zarodka 2.3 mm Więc bardzo mało dostrzegalny. Ale udało mu się zaznaczyć jakieś CRL

Czy miała któraś z Was.sytuację ze długo nie bylo widac zoltkowego i zarodka?

• Oilka Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja obecnie jestem w bardzo podobnej sytuacji ale chyba nawet i bardziej skomplikowanej.
    u mnie data ostatniej miesiączki 21.04 - odstawienie plastrów. Owulacja na bank przesunięta po 23 maja ( zabezpieczaliśmy się do tego dnia) 28 maja test negatywny, 06.06 test pozytywny i beta 285
    Beta bardzo ładnie rośnie, pęcherzyk też.
    Ale.... beta już 66 tys (24.06) na badaniu USG pęcherzyk 20 mm i pusty, wczoraj (29.06) na USG pęcherzyk 25 mm i doktor zobaczyła jak to nazwała strukturę 3,3 mm... więc kolejny tydzień czekania :(

Starania od grudnia 2016.
    21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
    Marzenia się spełniają <3 mocno w to wierzę
    27.06.2022 Maks <3
  • Oilka Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 23.06 minęło sporo czasu więc pewnie u Ciebie są już jakieś nowe wieści :)

Starania od grudnia 2016.
    21.07.2017 Aniołek [*]
    08.12.2019 Aniołek [*]
    Marzenia się spełniają <3 mocno w to wierzę
    27.06.2022 Maks <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ