X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Duży pęcherzyk żółtkowy, mały pęcherzyk ciążowy
Odpowiedz

Duży pęcherzyk żółtkowy, mały pęcherzyk ciążowy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agata01 Nowa

Wysłany: 16 kwietnia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Wczoraj miałam wykonywane pierwsze USG po transferze w 5tyg + 5dni. Na USG był już widoczny mały zarodek z akcją serca. Niestety pęcherzyk żółtkowy mierzył 4.4mm, a pęcherzyk ciążowy 9.1mm. Lekarz stwierdził, że jest 50% ryzyko, że świadczy to o wadzie genetycznej i może dojść do poronienia. Muszę czekać tydzień na kolejne USG, żeby dowiedzieć się, jak sytuacja się rozwija. Ale w międzyczasie mam nadzieję, że któraś z Was była w podobnej sytuacji i może mi doradzić, jak u Was to wyglądało? Pozdrawiam ciepło

• Madeline Autorytet

Wysłany: 6 maja 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ! I jak to się u Ciebie rozwinęło?

preg.png

06.07 7,86cm (13+6 OM)
    26.06 💙 chłopak, 7,00 cm, 12+3 wg OM ,13+1 wg USG
    26.05 słychać ❤️, 1,75cm. 8+1
    10.05 1sze USG - bije ♥️ 3,2mm, 6.tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ