duży przyrost bety
-
Dziewczyny dzisiaj odebrałam drugi wynik bety i przyrost mam jakiś taki duży. Wygląda to tak, że podwójny przyrost mam w ciągu doby.
W kalkulatorze napisane jest, że średni dwudniowy przyrost to 283%. Niby jest napisane, że w normie ale jakoś dużo.
Czy któraś też tak ma?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:07
-
nick nieaktualny
-
Wiem...spanikowalam
Martwi mnie wszystko co odbiega od normy ale musze poprostu wrzucić na luz i tak jak piszecie cieszyć się
Zawsze miałam tendencje do zamartwiania się na zapas. Musze to zmienić bo teraz nerwy to najgorsze co może być. Zaczynam od dzisiaj dzięki :-*magg, karmar lubią tę wiadomość
-
Finlandia będzie dobrze, pamiętaj, że stres to teraz Twój wróg. A gdzieś czytałam, że za wysoka beta to bliźniaki mogę się mylić, więc proszę mnie nie linczować jeśli to jakaś bzdura
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2015, 12:40
Finlandia lubi tę wiadomość
-
Finlandia wrote:Jestem po pierwszej wizycie. Wszystko ok Dzidzia ma 2 mm i słyszałam bijące serduszko W końcu jestem spokojna
A możesz napisać jakie dokładnie miałaś wyniki bety w których dniach(w jakich odstępach czasu)?? Bo ja też mam wysoki przyrost i zastanawiam się czy nie bliźniaki Au Ciebie widzę już pewne, że jest jeden bejbik -
MałaMi83 wrote:A możesz napisać jakie dokładnie miałaś wyniki bety w których dniach(w jakich odstępach czasu)?? Bo ja też mam wysoki przyrost i zastanawiam się czy nie bliźniaki Au Ciebie widzę już pewne, że jest jeden bejbik
13 dpo - 183,9 mlU/ml
17 dpo - 2386,33 mlU/ml
Dopiero USG jest w stanie potwierdzić czy ciąża jest pojedyncza czy bliźniacza. Nie zawsze duży przyrost oznacza bliźniaki i nie zawsze mniejszy przyrost oznacza ciążę pojedynczą. Moja koleżanka też miała duży przyrost i ciążę pojedynczą. Z kolei gdzieś czytałam, że dziewczyna która miała bliżniaki miała nie duży przyrost bety.
Czekaj cierpliwie i spokojnie na USG. Kiedy pierwsza wizyta?MałaMi83 lubi tę wiadomość
-
Byłam już na jednym USG i było widać 2 pęcherzyki ciążowe, ale nic poza tym, bo za wcześnie. Kolejna wizyta 13.04 i wtedy będzie widać coś więcej, ale już chyba te dwa pęcherzyki wskazują, że będą bliźniaki
Finlandia, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-