Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dwa pęcherzyki, jeden ciążowy, drugi nie
Odpowiedz

Dwa pęcherzyki, jeden ciążowy, drugi nie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was słyszała o nieciążowym pęcherzyku w macicy? Byłam dziś na usg, lekarz zauważył 2 pęcherzyki. Potwierdził, że jeden to ciąża i wszystko z nim dobrze, natomiast drugi jego zdaniem to coś innego i nawet jest w złym miejscu w macicy na ciążę.

Lekarz zaczął oglądać ten dobry, ciążowy i w końcu zapomniałam się zapytać o co chodzi z tym drugim, a w internecie nic nie mogę znaleźć na ten temat.

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku tej ciazy był najpierw jeden pęcherzyk jeszcze bez dzidzi i serducha, na kolejnej wizycie był pęcherzyk plus "coś" i lekarz mówił ze to cos moze być równie dobrze krwiakiem, drugim pęcherzykiem lub poprostu nie zajęcta jeszcze przez ciaze częścią macicy i ze okaże sie wszystko na kolejnej wizycie. I na kolejnej już był zarodek i serducho a tego "czegoś" juz nie bylo. Moze u Ciebie jest podobnie. dodam tylko ze w gabinecie mój gin ma ciut kiepski sprzęt jak na I trymestr dlatego nie oceniał czym jest to "coś"

caur359.png
    3ro1ov5.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ