dwa pęcherzyki- jeden pełny, a drugi nie wiadomo
-
Na USG w 6+1 zaobserwowaliśmy dwa pęcherzyki, w jednym był zarodek, a drugi wyglądał jak pusty. Lekarz powiedział, że ten pierwszy rozwija się prawidłowo, a co do drugiego to sprawdzimy na wizycie za 2 tygodnie. Trochę się denerwuję, nie wiem czy możliwe jest by w tym pustym się jeszcze pojawiło coś? A jeśli nie to co z tym pustym jajem- czy nie zagraża temu żywemu?
-
nick nieaktualnyBardzo często zdarza się tak, że zagnieżdżają się dwa zarodki, z których przeżywa tylko jeden. To zupełnie normalne i nie jest to powód do niepokoju wówczas ten słabszy zarodek usuwany jest z organizmu, a zdrowy i silniejszy zostaje i rozwija się prawidłowo. Nie masz się czym martwić na tym etapie. :- )
-
Ewela u mnie było tak, w 6 tc na usg lekarz zobaczył jeden pęcherzyk z zarodkiem, a drugi w trakcie wchłaniania(rozwarstwiony), więc nie wiem czy był tam zarodek czy to puste jajo, od wizyty minęły 4 tygodnie gin powiedziała, że do następnej powinno być wszystko ok. Wizytę mam jutro, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i wchłaniający się pęcherzyk nie wpłynął na dzidzię, dam znać jutro po wizycie.
-