X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Dziewczyny proszę o pomoc
Odpowiedz

Dziewczyny proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agula33 Nowa

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę o pomoc w środę byłam u lekarza i wg ostatniej miesiączki wychodzi że jestem w 8 tc natomiast usg wskazało dopiero 6 tc. Lekarz stwierdził że nie widać serduszka i może to wskazywać ze zarodek obumarl albo ze faktycznie to dopiero 6 tydzień i kazał czekać. Wczoraj zrobiłam badanie bhcg i wynik wynosi 11801. Nie wiem co o tym myśleć czy jest możliwa taka różnica?

A.A
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrób kolejne badanie w odstępie 48 godzin, żeby zobaczyć czy/jaki jest przyrost. Może miałaś późną owulację, jeśli nie miałaś monitoringu cyklu to nie jesteś w stanie określić. Pamiętaj, że przy tak wysokich wartościach nie musi się już podwajać w 48h.
    Na razie się nie stresuj, tylko spokojnie zrób kolejne badanie beta hcg, a za kilka dni wróć do lekarza, albo idź to takiego, który ma lepsze usg. Przy becie pow. 10000 jest widoczny zarodek, a niekoniecznie serce.
    Trzymam kciuki!

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Agula33 Nowa

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro powtarzam badanie a w poniedziałek idę do innego lekarza

A.A
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ