Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Endometrium we wczesnej ciazy
Odpowiedz

Endometrium we wczesnej ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dominika19966 Debiutantka

Wysłany: 6 lipca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium
    Jestem we wczesnej ciąży . Miałam USG jeszcze nic nie widać natomiast endometrium wynosiło 16 mm. Dziś musiałam powtórzyć badanie USG ze względu na plamienia i wszystko jest ok ale endometrium spadło do 13,9 mm. Czy to coś oznacza złego ? Zapomniałam z tego stresu spytać o to lekarza
    I jeszcze jedno pytanko czy ciałko żółte to jest to samo co ciałko ciążowe ?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika19966 wrote:
    Endometrium
    Jestem we wczesnej ciąży . Miałam USG jeszcze nic nie widać natomiast endometrium wynosiło 16 mm. Dziś musiałam powtórzyć badanie USG ze względu na plamienia i wszystko jest ok ale endometrium spadło do 13,9 mm. Czy to coś oznacza złego ? Zapomniałam z tego stresu spytać o to lekarza
    I jeszcze jedno pytanko czy ciałko żółte to jest to samo co ciałko ciążowe ?

Tak, to to samo 😊 co do endometrium, mieści się w normie jeśli chodzi o wczesna ciąże, jeśli lekarz nie wspomniał nic o tym, to wyglądałoby na to, ze wszystko jest w porządku, ale dla pewności spytalabym lekarza. konsultowalas to już może? Jeśli tak, to co powiedział?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ