X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Endometrium we wczesnej ciazy
Odpowiedz

Endometrium we wczesnej ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dominika19966 Debiutantka

Wysłany: 6 lipca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometrium
    Jestem we wczesnej ciąży . Miałam USG jeszcze nic nie widać natomiast endometrium wynosiło 16 mm. Dziś musiałam powtórzyć badanie USG ze względu na plamienia i wszystko jest ok ale endometrium spadło do 13,9 mm. Czy to coś oznacza złego ? Zapomniałam z tego stresu spytać o to lekarza
    I jeszcze jedno pytanko czy ciałko żółte to jest to samo co ciałko ciążowe ?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika19966 wrote:
    Endometrium
    Jestem we wczesnej ciąży . Miałam USG jeszcze nic nie widać natomiast endometrium wynosiło 16 mm. Dziś musiałam powtórzyć badanie USG ze względu na plamienia i wszystko jest ok ale endometrium spadło do 13,9 mm. Czy to coś oznacza złego ? Zapomniałam z tego stresu spytać o to lekarza
    I jeszcze jedno pytanko czy ciałko żółte to jest to samo co ciałko ciążowe ?

Tak, to to samo 😊 co do endometrium, mieści się w normie jeśli chodzi o wczesna ciąże, jeśli lekarz nie wspomniał nic o tym, to wyglądałoby na to, ze wszystko jest w porządku, ale dla pewności spytalabym lekarza. konsultowalas to już może? Jeśli tak, to co powiedział?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ