Estrofem w ciąży
-
Witam, czy ktorejs z dziewczyn lekarz przepisał estrofem we wczesnej ciązy na podtrzymanie? Jestem przerazona bo 2 razy poronilam i po ponad roku staran znowu udalo nam sie zajsc w ciaze i lekarz przepisal mi m.in ten lek a na ulotce jest zapis ze stosowanie tego leku w ciazy jest zabronione.. Nie wiem co robic:(
-
nick nieaktualnysluchaj, ja jestem po zabiegu IVF i sila rzeczy musialam miec estrofem przepisany. Bralam go do 7 tyg, potem moze miec szkodliwy wplyw na plod, takze do 6-7 tyg ciazy mozesz spokojnie brac. Tylko trzeba spokojnie zejsc z dawki na mniejsza i dopiero calkiem odstawic, nie wolno tego robic od razu.
Mam nadzieje, ze pomoglam i uspokoilam -
nick nieaktualnyIzolda wrote:Dziekuje, na prawde mnie uspokoilas:) Bardzo sie balam ze to zaszkodzi malenstwu:( Ale tak myslalam ze lekarz wie co robi... Dziwi mnie tylko troche ze zaszlam w ciaze natruralnie a itak mam go brac...
no to sie ciesze...
wiesz, no rozne lekarz ma zalecenia, czy to IVF, czy naturalna ciaza... estrofem jest z tego co wiem na wzrost endometrium, wiec nawet w naturalnych ciazach pewnie dziewczyny go dostaja, zalezy od przypadku...
Glowa do gory - bedzie dobrze -
Anna255 wrote:no to sie ciesze...
wiesz, no rozne lekarz ma zalecenia, czy to IVF, czy naturalna ciaza... estrofem jest z tego co wiem na wzrost endometrium, wiec nawet w naturalnych ciazach pewnie dziewczyny go dostaja, zalezy od przypadku...
Glowa do gory - bedzie dobrze
Dziekuje za podtrzymanie na duchu:)Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-