X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Estrofem w ciąży
Odpowiedz

Estrofem w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Izolda Debiutantka

Wysłany: 2 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy ktorejs z dziewczyn lekarz przepisał estrofem we wczesnej ciązy na podtrzymanie? Jestem przerazona bo 2 razy poronilam i po ponad roku staran znowu udalo nam sie zajsc w ciaze i lekarz przepisal mi m.in ten lek a na ulotce jest zapis ze stosowanie tego leku w ciazy jest zabronione.. Nie wiem co robic:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sluchaj, ja jestem po zabiegu IVF i sila rzeczy musialam miec estrofem przepisany. Bralam go do 7 tyg, potem moze miec szkodliwy wplyw na plod, takze do 6-7 tyg ciazy mozesz spokojnie brac. Tylko trzeba spokojnie zejsc z dawki na mniejsza i dopiero calkiem odstawic, nie wolno tego robic od razu.

Mam nadzieje, ze pomoglam i uspokoilam :)

• Izolda Debiutantka

Wysłany: 3 października 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, na prawde mnie uspokoilas:) Bardzo sie balam ze to zaszkodzi malenstwu:( Ale tak myslalam ze lekarz wie co robi... Dziwi mnie tylko troche ze zaszlam w ciaze natruralnie a itak mam go brac...

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda wrote:
    Dziekuje, na prawde mnie uspokoilas:) Bardzo sie balam ze to zaszkodzi malenstwu:( Ale tak myslalam ze lekarz wie co robi... Dziwi mnie tylko troche ze zaszlam w ciaze natruralnie a itak mam go brac...

no to sie ciesze... :)

wiesz, no rozne lekarz ma zalecenia, czy to IVF, czy naturalna ciaza... estrofem jest z tego co wiem na wzrost endometrium, wiec nawet w naturalnych ciazach pewnie dziewczyny go dostaja, zalezy od przypadku...

Glowa do gory - bedzie dobrze ;)

• Izolda Debiutantka

Wysłany: 4 października 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    no to sie ciesze... :)

wiesz, no rozne lekarz ma zalecenia, czy to IVF, czy naturalna ciaza... estrofem jest z tego co wiem na wzrost endometrium, wiec nawet w naturalnych ciazach pewnie dziewczyny go dostaja, zalezy od przypadku...

Glowa do gory - bedzie dobrze ;)

Dziekuje za podtrzymanie na duchu:)

Anna255 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izolda wrote:
    Dziekuje za podtrzymanie na duchu:)

nie ma sprawy kochana - takze spokojnej i nudnej ciazy, rosnijcie zdrowo :D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ