SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grzybek w ciąży ?
Odpowiedz

Grzybek w ciąży ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iwona35 Nowa

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 9 tygodniu ciąży. Jeden ginekolog na swędzenie, pieczenie po oddaniu moczu w pochwie, wydzieline (takie biale kawalki po luteinie? czy to grzybica?) przepisał mi clotrimazolum dopochwowe (z podejrzeniem, ze moze waginoza bakteryjna?). Dodatkowo, ponieważ badanie moczu wskazuje na jakiś stan zapalny zostałam skierowana na posiew moczu. Czekam na wynik. Może jestem przewrażliwiona, ale na ulotce jest napisane, że nie można brać clotrimazolum w 1 trymestrze ciąży. Postanowiłam więc nie brać tego i skonsultować to z innym lekarzem.

Inny lekarz nie zalecił stosować tego leku. Po badaniu stwierdził - wygląda na grzybice co się zdarza po stosowaniu luteiny. Ja i tak nie mam pewności czy ta diagnoza jest prawidłowa. Zostało mi przepisane Pimafucium.

Na razie nie wzielam, boje sie. Chcialam jeszcze skonsultowac to Pimafucium z moim lekarzem prowadzacym, ktory zalecil mi Clotrimazolum.

Co o tym myslicie? Co byscie zrobily na moim miejscu?

• Carisma Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wymaz trafił pod mikroskop czy ocena tak "na oko"?

Jako, że od lat mam skłonności do infekcji grzybiczych (czego ja już nie robiłam, a i tak wracają..) to moja Pani ginekolog przepisała mi Nystatynę dopochwowo. Dla mnie skuteczna i bezpieczna w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 09:27

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ