X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Grzybek w ciąży ?
Odpowiedz

Grzybek w ciąży ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Iwona35 Nowa

Wysłany: 28 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 9 tygodniu ciąży. Jeden ginekolog na swędzenie, pieczenie po oddaniu moczu w pochwie, wydzieline (takie biale kawalki po luteinie? czy to grzybica?) przepisał mi clotrimazolum dopochwowe (z podejrzeniem, ze moze waginoza bakteryjna?). Dodatkowo, ponieważ badanie moczu wskazuje na jakiś stan zapalny zostałam skierowana na posiew moczu. Czekam na wynik. Może jestem przewrażliwiona, ale na ulotce jest napisane, że nie można brać clotrimazolum w 1 trymestrze ciąży. Postanowiłam więc nie brać tego i skonsultować to z innym lekarzem.

Inny lekarz nie zalecił stosować tego leku. Po badaniu stwierdził - wygląda na grzybice co się zdarza po stosowaniu luteiny. Ja i tak nie mam pewności czy ta diagnoza jest prawidłowa. Zostało mi przepisane Pimafucium.

Na razie nie wzielam, boje sie. Chcialam jeszcze skonsultowac to Pimafucium z moim lekarzem prowadzacym, ktory zalecil mi Clotrimazolum.

Co o tym myslicie? Co byscie zrobily na moim miejscu?

• Carisma Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wymaz trafił pod mikroskop czy ocena tak "na oko"?

Jako, że od lat mam skłonności do infekcji grzybiczych (czego ja już nie robiłam, a i tak wracają..) to moja Pani ginekolog przepisała mi Nystatynę dopochwowo. Dla mnie skuteczna i bezpieczna w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 09:27

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ