hemoroidy
-
Na razie na szczęście (odpukać) nic takiego nie mam miejsca, ale bardzo się boje bo już miałam ta wątpliwą "przyjemność" i wiem co to za ból i dyskomfort
Ja zapobiegawczo pije colon c, jest dozwolony dla kobiet w ciąży a ułatwia wypróżnianie. Może też spróbuj. -
Teraz tylko mysle jak pozbyc sie bolu. Nie mialam wiekszych problemow z wc choc prZed ciaza byly czestsze. Czytalam ze przyczyna moze byc ppwiekszajace sie macica i ucisk na jelita. Niestety na rynku z tego co pisze nie ma lekow dla kobiet w 1trymestrze;(
-
samej wody nie, pij raczej gęste soki, czystą wodę od razu zgarną nerki i kupka nie będzie luźniejsza. ja miałam taki problem dopiero po porodzie, więc miałam o wiele większy wybór możliwości (nasiadówki, herbaty), najszybciej zadziałał jednak lek apteczny. w sieci jest jednak mnóstwo podpowiedzi, jak leczyć homoroidy, więc będzie dobrzeWanda lub Kamil
-
Ja mam w tej ciązy akurat od początku, natomiast nabawiłam się jej po porodzie sn po pierwszym dziecku. Tak się stało że maści mi pomogły a potem jak zaszłam w drugą ciazę pojawiły się ponownie. Niestety ale nic poza piciem wody, herbatek i lekkiej diety, aby stolec był miękki to nie wiele zdziałasz. Hemoroidy w ciąży ciężko wyleczyć bo pojawiają się zaparcia, spowodowane własnie rosnącym brzuchem i "przeniesieniem" innych organów do góry. Jedynym wyjscie jak w moim przypadku to zgłoszenie sie do proktologa ale i tak nie zamierzam go odwiedzać bo to bez sensu na dzien dzisiejszy. Po porodzie najlepiej się zgłosić, jak to duży krwiak być moze i bedzie potrzebny zabieg.
Gdzieś wyczytałam że można próbować wysiadywać go na korze dębu 15 minut tzw napar z niego robić. Nigdy nie próbowałam, może zapytaj lekarza czy możesz takie coś stosować. I jak namniej siedzieć na dupsku.. Niestety bolący problem...;/ Powodzenia.agnieszka1290 lubi tę wiadomość
-
I mnie dopadło czym się leczyć? Dziś aż poryczałam się z bólu... gdzieś wyczytałam żeby posmarować się miodem może to coś da ale ból okropny. Farmaceuta powiedział mi że nic mi nie da bez konsultacji z lekarzem a wizyta dopiero 17 lipca. Wcinam otręby owsiane może pomogą przy częstym spożywaniu...
-
ja mam ten sam problem w ciąży, lekarz kazał mi używać czopki glicerynowe bo są bezpieczne w ciąży. Jak na razie nie stosuję ich bo działają przeczyszczająco, mówił mi że podczas porodu to dopiero dadzą mi we znaki. Mam dużo pić... i tyle ból okropny podczas wypróżniania, i dochodzą do tego krwawienia. Najgorszy jest ten stres bo zaczynasz się zastanawiać skąd to krwawienie...
-