X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr hemoroidy
Odpowiedz

hemoroidy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam czy ktoras z was miala juz na poczatku ciazy provblemy z hemoroidami.? Mecze sie od wczoraj stosuje masc evenoc i posterisan ale nic a nic nie pomaga. Zylak jest duzy i bolacy okropnie.pomocy

• Sabela Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie na szczęście (odpukać) nic takiego nie mam miejsca, ale bardzo się boje bo już miałam ta wątpliwą "przyjemność" i wiem co to za ból i dyskomfort :/
    Ja zapobiegawczo pije colon c, jest dozwolony dla kobiet w ciąży a ułatwia wypróżnianie. Może też spróbuj.

cravings-2019-03-29.jpg

BŁAŻEJ-10.07.2015 <3
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz tylko mysle jak pozbyc sie bolu. Nie mialam wiekszych problemow z wc choc prZed ciaza byly czestsze. Czytalam ze przyczyna moze byc ppwiekszajace sie macica i ucisk na jelita. Niestety na rynku z tego co pisze nie ma lekow dla kobiet w 1trymestrze;(

• Kasiaczkowa Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaB mi lekarz zalecił pic bardzo dużo wody, herbatek, rumianku itp. Im płynniej będzie w środku tym łagodniej będę traktować zylaki. Odnosi to pozytywny skutek jak na razie.

• Lulusia Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samej wody nie, pij raczej gęste soki, czystą wodę od razu zgarną nerki i kupka nie będzie luźniejsza. ja miałam taki problem dopiero po porodzie, więc miałam o wiele większy wybór możliwości (nasiadówki, herbaty), najszybciej zadziałał jednak lek apteczny. w sieci jest jednak mnóstwo podpowiedzi, jak leczyć homoroidy, więc będzie dobrze :)

Wanda lub Kamil
  • pakima Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w tej ciązy akurat od początku, natomiast nabawiłam się jej po porodzie sn po pierwszym dziecku. Tak się stało że maści mi pomogły a potem jak zaszłam w drugą ciazę pojawiły się ponownie. Niestety ale nic poza piciem wody, herbatek i lekkiej diety, aby stolec był miękki to nie wiele zdziałasz. Hemoroidy w ciąży ciężko wyleczyć bo pojawiają się zaparcia, spowodowane własnie rosnącym brzuchem i "przeniesieniem" innych organów do góry. Jedynym wyjscie jak w moim przypadku to zgłoszenie sie do proktologa ale i tak nie zamierzam go odwiedzać bo to bez sensu na dzien dzisiejszy. Po porodzie najlepiej się zgłosić, jak to duży krwiak być moze i bedzie potrzebny zabieg.

Gdzieś wyczytałam że można próbować wysiadywać go na korze dębu 15 minut tzw napar z niego robić. Nigdy nie próbowałam, może zapytaj lekarza czy możesz takie coś stosować. I jak namniej siedzieć na dupsku.. Niestety bolący problem...;/ Powodzenia.

agnieszka1290 lubi tę wiadomość

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie dopadło czym się leczyć? Dziś aż poryczałam się z bólu... gdzieś wyczytałam żeby posmarować się miodem może to coś da ale ból okropny. Farmaceuta powiedział mi że nic mi nie da bez konsultacji z lekarzem a wizyta dopiero 17 lipca. Wcinam otręby owsiane może pomogą przy częstym spożywaniu...

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • pakima Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maść posterisan polecam ale mimo ustępowania objawów należy jeszcze to stosować przez kilka dni

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • agi88 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam ten sam problem w ciąży, lekarz kazał mi używać czopki glicerynowe bo są bezpieczne w ciąży. Jak na razie nie stosuję ich bo działają przeczyszczająco, mówił mi że podczas porodu to dopiero dadzą mi we znaki. Mam dużo pić... i tyle ból okropny podczas wypróżniania, i dochodzą do tego krwawienia. Najgorszy jest ten stres bo zaczynasz się zastanawiać skąd to krwawienie...

ckaiskjoo29j6f91.png

relgcwa165pw8251.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proctis m Maść do stosowania zewnętrznego lub czopki. Preparaty polecane przez proctologow a nie przez reklamy w telewizji ;) działają ;) poszukajcie tez specjalnych wkładów chłodzących na hemoroidy, nie pamiętam jednak nazwy.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi88 ty odwiedź proktologa bo możesz sobie biedy narobić jesli wytwarza się zakrzepy. W drugim trymestrze możliwe są zabiegi żeby polepszyć twój stan. Powodzenia

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno rewelacyjnie działa cyklo 3 fort moja siostra przy 3 ciążach brała te tabletki przez tydzień i przez całą ciąże już się nie pojawiły wszystko znikło(jedyny lek który pomógł). Cenowo w granicach 30 zł ale podobno działa

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ